Krav til håndvægte

Hvike krav skal håndvægten opfylde, og hvad skal du holde øje med, når du køber håndvægte? Få et par gode råd her.

Et sæt forkromede håndvægte et simpelthen det mest fremtidssikre, eviggyldige og praktiske stykke træningsudstyr, du kan få fingrene i.

Det er nemt at justere vægtene på håndvægten, vægtene er ikke til at slide op, og når vægtene ligger og roder, provokerer de dig oven i købet til at blive brugt. Så hvis du bare sikrer dig, at dine håndvægte opfylder nogle få enkle krav, så har du med andre ord godt træningsgrej for livet.

Håndvægten - del for del

 • Hurtig-skift-skruer
  Køb aldrig en håndvægt, der kræver skruenøgle. Med en låseskrue kan du lynhurtigt skifte vægte - bare husk, at skruen ved vægtene skal strammes efter hver træningsomgang.
 • Vægt
  Krom-vægte koster muligvis en smule mere end malede og lakerede håndvægte, men til gengæld begynder de ikke at skalle af og svine dine tæpper. Og så ser krom-vægtene rå ud.
 • Greb på håndvægten
  Rillede eller facetslebne greb er mest sikre, ikke mindst når du sveder. De giver muligvis mere hård hud end et glat greb - men hellere ru hænder end smadrede tæer.
 • Længde på håndvægt
  Sørg for, at der er plads til fire vægtskiver på håndvægten og samtidig er nogle centimeter til at fæstne låseskruerne solidt på håndvægten.

Styrk, stram og form din krop med håndvægte

Et sæt justerbare håndvægte er en uvurderlig og desuden rimelig billig investering, når du er ude efter at styrke, stramme og forme din krop.

Håndvægte kan ikke give dig svulmende store muskler. Men selv om dine muskler kun vokser nogle få millimeter, vil det forhøje dit hvilestofskifte mærkbart og gøre dig i stand til at forbrænde flere kalorier alle døgnets 24 timer, også når du sover.

Samtidig vil træning med håndvægte stramme kroppen op og gøre den betydelig pænere at kigge på.

Med håndvægte kan du også træne hele kroppen igennem og endda fokusere på de områder, du synes bør have en ekstra omgang.

Håndvægten skal som sagt kunne justeres (vægtskiverne skal være udskiftelige), og så skal håndvægten ligge godt i hånden. De fleste ordentlige håndvægte har riflede metalstænger som håndtag, som ikke glider så let ud af hånden på dig, når sveden begynder at springe.

Sørg for at købe et bredt udvalg af vægtlodder, så du kan justere belastningen, til den passer til lige præcis det, du har brug for.