Kan jeg slippe for blå mærker?

Spørgsmål

Jeg får blå mærker i siden, når jeg træner med min hulahopring. Hvordan slipper jeg for dem?

Svar

De fleste mennesker får ikke blå mærker af at træne med en hulahopring, da huden kun bliver udsat for små og meget bløde slag. Når du alligevel får mærker, kan det skyldes, at din hulahopring er lavet af et hårdt materiale, der giver dig kraftigere slag mod huden, end hvis ringen var lavet af let plastic.

Derfor vil jeg råde dig til at købe en ny hulahopring i blødere materiale – der er heldigvis masser at vælge imellem. Dine mærker kan også skyldes, at du lettere end andre danner blå mærker. En mulig forklaring er, at blodet ikke har så let ved at koagulere, fordi du mangler K-vitamin og kalk, som blodet netop bruger for at kunne størkne.

LÆS OGSÅ: K-vitamin er helt afgørende for dit blod og knogler

C-vitamin-mangel?

En anden mulighed er, at du mangler C-vitamin, som kroppen bruger til at danne kollagen, der er bindevævsfibre i hudens blodkar. Hvis der ikke bliver dannet nok kollagen, bliver blodkarrene skrøbelige og brister let.

Prøv i 1-2 måneder at spise mad fyldt med C-vitamin (fx rød peberfrugt, appelsin, kiwi, melon og solbær), kalk og K-vitamin (fx figner, mandler og sojabønner).

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background