Kan jeg slippe for blå mærker?

Spørgsmål

Jeg får blå mærker i siden, når jeg træner med min hulahopring. Hvordan slipper jeg for dem?

Svar

De fleste mennesker får ikke blå mærker af at træne med en hulahopring, da huden kun bliver udsat for små og meget bløde slag. Når du alligevel får mærker, kan det skyldes, at din hulahopring er lavet af et hårdt materiale, der giver dig kraftigere slag mod huden, end hvis ringen var lavet af let plastic.

Derfor vil jeg råde dig til at købe en ny hulahopring i blødere materiale – der er heldigvis masser at vælge imellem. Dine mærker kan også skyldes, at du lettere end andre danner blå mærker. En mulig forklaring er, at blodet ikke har så let ved at koagulere, fordi du mangler K-vitamin og kalk, som blodet netop bruger for at kunne størkne.

LÆS OGSÅ: K-vitamin er helt afgørende for dit blod og knogler

C-vitamin-mangel?

En anden mulighed er, at du mangler C-vitamin, som kroppen bruger til at danne kollagen, der er bindevævsfibre i hudens blodkar. Hvis der ikke bliver dannet nok kollagen, bliver blodkarrene skrøbelige og brister let.

Prøv i 1-2 måneder at spise mad fyldt med C-vitamin (fx rød peberfrugt, appelsin, kiwi, melon og solbær), kalk og K-vitamin (fx figner, mandler og sojabønner).