Forbrænder jeg mere på tom mave?

En læser undrer sig over, om man forbrænder flere kalorier, hvis man træner på tom mave. I FORM giver dig svaret her.

Forbrænder jeg flere kalorier, hvis jeg træner på tom mave?

Nej, det gør du ikke. Primært fordi du ikke har energi nok til at give den lige så meget gas, som du ellers ville kunne, og derfor vil du forbrænde færre kalorier.

Træner du fx om morgenen, vil din krop i løbet af natten ganske vist have opbrugt sine lagre af kulhydrater, så du tvinges til at bruge af dine fedtdepoter. Men det er rigtig hårdt at køre på ren fedtforbrænding, så din ydeevne vil blive nedsat, så du træner mindre intensivt.

Du vil i det hele taget få mest ud af din træning, hvis du synes, det er sjovt, og derfor også lægger den, når det passer ind i din hverdag. Drik evt. lidt saft, og spis et stykke frugt, før du træner.

Derudover hænger det jo så fint sammen – uanset hvornår på dagen du får sved på panden – at vægttab afhænger af, hvor mange kalorier du forbrænder og indtager i løbet af et døgn. Forbrænder du flere kalorier, end du indtager, taber du dig.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background