Sådan træner du optimalt i kulden

Hvornår er det for koldt til at løbe?

Kulde er ikke i sig selv skadelig, når du løber. Men sørg for at klæde dig godt på.

28. februar 2018 af I FORM

Den kolde luft varmes op på sin vej ned i lungerne. Men sniger temperaturen sig ned under ÷15 grader, så bør du indstille træningen. Ellers kan lungevæv og bronkier tage skade, især ved hård træning. Selv ved en temperatur omkring frysepunktet føles det som ÷10 grader, hvis vinden er frisk.

Indstil træningen, hvis det fryser mere end ÷ 15 grader.

Forsøg om muligt at vælge en rute hvor du kan løbe lidt i læ.

Undgå intervaltræning, når det fryser. Opbyg din form uden at presse dig selv for hårdt.

Brug reflekser i mørket. Samt godt fodtøj mod faldulykker.

Løbetips i kulden:


  • Klæd dig på i flere tynde lag frem for få tykke. Sveder du meget, kan du altid fjerne et lag, i modsætning til hvis du kun har én tyk trøje på.

  • På varmere dage kan enten det inderste eller midterste lag udelades. Husk, at inden du går i gang med løbeturen, skal du helst føle dig en anelse kold. Har du det varmt og behageligt, har du sandsynligvis for meget tøj på og kommer til at svede unødigt undervejs.

  • Varm op med nogle få strækøvelser for specielt lår og lægge, inden du galopperer ud ad døren.

  • Husk at drikke rigeligt både før og efter. For selv om det er koldt, så har kroppen stadig et stort væsketab. Du lægger bare ikke mærke til det på samme måde, som når du løber i varmen. Kroppen bruger også en anseelig mængde energi på at varme den kolde luft du indånder op

  • Læg ud i roligt tempo, så lunger og hjerte kan vænne sig til belastningen i den kolde luft.

  • Vent med strækøvelserne til efter du har smidt det klamme tøj og taget et varmt bad. Badet øger din modstandsdygtighed mod forkølelse.

Sådan kommer du ALTID ud at løbe

Egentlig er du typen, der løber, men lige i dag har du faktisk ondt i hovedet, og i går var du superstresset. Men i morgen SÅ starter du - hvis det altså ikke lige regner…..

Spænder dine dårlige undskyldninger ben for dine løbedrømme, så har vi et forslag til dig.

For det første; Motion er ikke noget du gør MOD dig selv, men FOR dig selv. Manglende energi, hovedpine og stress forsvinder ikke efter en aften på sofaen: Men en rask løbetur rundt i kvarteret med frisk luft i ansigtet og din yndlingsmusik i ørerne giver dig et pusterum, der er dit helt alene. Her kan du lade batterierne op og slippe dagens bekymringer - og du behøver ikke løbe et halvmarathon for at mærke effekten.

For det andet; Kan du kun løbe på vindstille, solbeskinnede dage, er der ikke mange løbedage på vores breddegrader. Så husk, at der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning og lige nu får du en løbejakke fra Diadora sammen med 4 numre af I FORM OG et gavekort på 400 kr til Diadora for kun 149,- kr plus porto.

Ja tak, jeg vil i gang med at løbe nu!

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler