Få faste baller med 8 hardcore bakkeøvelser

Drømmer du om faste runde baller og en jernhård kondi, så er bakketræning løsningen.

Kvinde hopper op ad bakke

Sådan styrker bakken dine baller

Dine baller sættes på overarbejde, når du løber op ad bakke. Det skyldes arbejdet mod tyngdekraften, som reelt ”tvinger” dig til at presse kroppen i vejret. Set udefra strækker du for hvert skridt det ben, som der sættes af fra. Dermed skaber du en muskulær sammentrækning, der løber hele vejen fra tåspidserne, op igennem læggen og lårene og med klimaks i din ballemuskulatur, som i en kraftfuld sammentrækning fyrer dig op ad bakken. Muskelarbejdet i dette bevægelsesmønster er mange gange større end ved løb ud ad en flad vej, og netop derfor får bakketræningen så godt fat i ballerne. Ned ad bakke er effekten noget mindre. Her arbejder musklerne primært bremsende, hvilket er en langt mere overkommelig opgave, rent styrkemæssigt. Derfor har vi i dette program primært valgt at bruge turen ned ad bakke som pause, hvor du får pulsen ned og syren ud af musklerne, så du hurtigt er klar til næste bakkeinterval.

3 gode grunde til at træne baller

  1. Højere forbrænding. Kroppens største muskler sidder i ballerne, og er de stærke og veltrænede, påvirker de hele kroppens forbrænding i en positiv retning; ikke blot når du træner, men også når du hviler på sofaen.
  2. Flot holdning. Ballemusklerne har afgørende betydning for hele din kropsholdning og er dermed en vigtig medspiller i en sund ryg og et stabilt bækken.
  3. Stærkere krop. Du bliver i stand til at tage kraftfulde skridt og øger dermed udbyttet af dine almindelige gåture.

Find de 8 bakkeøvelser i pdf'en nedenfor

Newsletter background