Vælg de rigtige sko til Zumba

Når du danser, twister, vrider og shaker dig gennem en Zumba-time, har du brug for sko, der følger dig i alle bevægelserne og passer godt på dine knæ.

Kvinder danser Zumba

ZUMBA Til Zumba har du brug for sko, der følger dig i alle bevægelserne og passer godt på dine knæ.

© iStock

Vælg de rigtige Zumba-sko

Læs herunder, hvad sko til Zumba skal kunne – og glem alt om at bruge dine almindelige fitness-sko.

Dette ska du tænke på:

  • 1. STØTTE: Skoen skal støtte godt op om foden, så du ikke skøjter rundt inde i den. Hvis du har meget slanke ankler eller føler, at du har brug for ekstra støtte om anklerne, er det en god idé at vælge en sko med basketstøvlesnit, der går højere op. Vælger du en dansesneaker, skal den være så lille, at tåen næsten støder imod spidsen af skoen. Herefter vil den nemlig give sig, så den passer dig perfekt.
  • 2. SPLITSÅL: Vælger du en dansesneaker, vil du opleve den lidt utraditionelle splitsål, der er delt i to med mesh eller lærred imellem. Sådan er den lavet for at gøre skoen fleksibel, så du kan bøje den sammen med foden, selv om sålen er af plast.
  • 3. STØDABSORBERING: God stødabsorbering er obligatorisk i sko til Zumba. Der er masser af hop og landinger, og derfor er der stor risiko for overbelastning af både fødder og knæ, hvis skoene ikke absorberer stødene.
  • 4. PLASTSÅL: I Zumba skal du kunne twiste på gulvet, uden at dine fødder hænger fast. Derfor skal sålen på dine sko være af plast og ikke af gummi. En plastsål er glattere, og derfor kommer der ikke den friktion mellem sål og gulv, som kan give knæskader. Det er ikke nok, at din sko har en såkaldt drejezone, for den kan stadig være af gummi og sidde for godt fast i gulvet.

LÆS OGSÅ: Test af træningssko – sådan vælger du det rigtige par