Sådan startede Zumba-succesen

Mere end 12 millioner mennesker i 125 lande danser Zumba hver uge, men hvor stammer den populære motionsform fra?

TOP-3 Intet nyt under solen?

Egentlig er Zumba en “gammel” opfindelse.

For 10 år siden var den colombianske aerobicinstruktør og koreograf for Shakira Beto Perez kommet ud ad døren uden sit bånd med traditionel fitnessmusik. Timen skulle til at begynde, og han måtte tænke hurtigt.

Han greb et bånd, han havde liggende i sin bil, og underviste sine kursister med improviserede dansetrin, der matchede de merengue-, salsa-, flamenco- og calypsorytmer, numrene bød på. En time, der kunne være endt i total fiasko og skuffede motionister, endte med at blive en af vor tids hurtigst voksende fitnesssucceser!

Ved at kigge på de glade ansigter kunne Beto Perez da også med det samme fornemme, at han havde opfundet noget ganske særligt, og sammen med entreprenørerne Alberto Perlman og Alberto Aghion søsatte han i 2001 officielt sit flagskib, som fik navnet Zumba Fitness LLC.

Få 3 nr. IFORM + Zumba® Fitness Exhilarate™ Special Edition DVD og CD

Sammen gjorde de den gode idé til en forretning, der i dag omfatter en millionomsætning med mere end tre millioner solgte dvd’er, holdundervisning med 20.000 uddannede instruktører og unikke tøj- og skoserier som blot en lille del af Zumba-familien.

Om grunden til den enorme succes siger Alberto Perlman:

– Vi gjorde motion til en fest. Zumba brød med de traditionelle regler for fitness, for eksempel brugte vi musikken i sin originale form i stedet for musik, der rytmemæssigt passer til hvert skridt.

Zumba er også på trendlisten i 2012

Ifølge det anerkendte fagblad American College of Sports Medicine forbliver Zumba en af de helt store trends i 2012. Faktisk vurderer de mere end 2600 fitnesseksperter, der står bag trendlisten, at konceptet bliver den niende mest populære motionsform i det kommende år.

En af grundene til den fortsat voksende succes er det åbenlyse fokus på konstant at udvikle sig, som folkene bag Zumba er kendt for.