Udnyt de lange lyse dage - til motion

Om sommeren er dagene lyse og lange, og det gør det langt lettere at få rørt sig mindst en halv time hver dag.

Det får du

Udnyt tiden og de lange lyse dage bedre. Træne lidt tidligere om morgenen (eller senere om aftenen) end normalt.

Om vinteren kan det være rigtig svært at få rørt sig i de anbefalede 30 minutter om dagen, fordi sne og slud hurtigt sætter en stopper for løjerne. I stedet prøver mange at kompensere ved at træne færre gange, men længere tid ad gangen, og det er selvfølgelig langt sundere end at lade være.

Her om sommeren er dagene lyse og lange, og det gør det langt lettere at få rørt sig mindst en halv time hver dag.

Og det er rigtig, rigtig sundt. Utallige studier bekræfter, at daglig fysisk aktivitet er en af de faktorer, der betyder mest for vores sundhed. Senest viser en opgørelse, at kvinders risiko for at få et slagtilfælde næsten halveres, når de holder sig i god form. På samme måde kan den næsten daglige motion forebygge bl.a. brystkræft, diabetes, forhøjet blodtryk, depression, demens og overvægt.

Sådan gør du

Et af de klogeste træk er at konvertere passiv transporttid til aktiv træningstid. Snup cyklen til arbejde i stedet for bilen eller bussen - bor du langt fra din arbejdsplads, kan du cykle noget af vejen. På den måde føler du heller ikke, at du spilder din tid i en overfyldt bus eller i en stressende bilkø. Og så er du sikker på at få motion hver dag.

En anden let og overset måde at få motion på er at gå ture. Du kan gøre det hvor som helst og når som helst, du vil, og du behøver ikke at bade bagefter.

En gåtur giver også god mulighed for at ordne verdenssituationen sammen med din kæreste, mand, veninde, søster, mor, eller hvem du ellers taler for lidt med i det daglige.

Der er desuden heller ikke de samme individuelle tempoforskelle som i løb, så I kan følges ad hele vejen uden problemer. Og sætter I et fornuftigt tempo, så pulsen kan mærkes, får I et rigtig højt motionsmæssigt udbytte.

I forbrænder nemlig lige så mange kalorier ved at gå fem km som ved at løbe dem. Det tager blot længere tid.