Kvinde i sofa er syg

Når kroppen slapper af, daler antallet af stresshormoner, og samtidig bliver du bedre til at registrere, hvordan du i virkeligheden har det. 

© iStock

Derfor bliver du altid syg, når du har ferie

Beregner du også altid et par sygedage, når du får ferie? Læs her, hvorfor du rammes af sygdom, når du har ferie, og hvordan du kan undgå det.

2. juli 2017 af Maria Albøg Jespersen

Er du ferieklar?

Du har ferie om en uge. Men inden da skal du lige nå de sidste deadlines og gerne lidt mere på arbejdet, deltage i sommerfester og andre afsluttende arrangementer på børnenes institutioner, få pakket og helt styr på ferieplanerne, måske se et par veninder, få givet den en ekstra skalle i fitnesscenteret og samtidig sørge for, at der stadig er mad på bordet og ryddet i hjemmet. Mange af os kender det med at være stresset op til en ferie, og når vi så endelig kan slappe af og nyde friheden, rammes vi af sygdom. Men det er der en god forklaring på.

LÆS OGSÅ: 8 råvarer, der styrker dit immunforsvar

Derfor rammes du af sygdom i din ferie

Når du bliver syg, skyldes det enten en virus- eller en bakterieinfektion i kroppen. Men hvis du har været kortvarigt stresset op til din ferie, har dit immunforsvar højst sandsynligt arbejdet mere effektivt på at holde sygdommen nede. Du har dog stadig virus i kroppen, og derfor slår sygdommen som regel først ud, når du begynder at slappe af i ferien. Det kan dog også skyldes, at dit immunforsvar er svækket efter en periode med hård stress, og det gør dig mere modtagelig for at blive syg.

Vil du undgå at blive syg i ferien? Så kan du finde roen med disse simple tricks.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: