Så godt er det at sove på maven

Man hører ofte, at det er decideret usundt at sove på maven. Men er det nu også rigtigt? Få svaret her!

Kvinder ligger på maven i sengen og smiler

Mange mennesker foretrækker at sove på maven. Og de må ofte høre på, at det er noget nær den værste sovestilling, der findes. Men sådan behøver det slet ikke at forholde sig.

Hvis du er én af de mange, der har rygproblemer eller har tendens til at få smerter i ryggen, kan det godt være, du burde vælge en anden sovestilling.

Men er du generelt sund og rask, og føler dig veludhvilet og smertefri, når du vågner, er der umiddelbart intet galt i at sove på maven. Det kan nu godt være en god idé at støtte både ryg og rygsøjle ved at placere en pude eller et sammenrullet håndklæde lige under maven ved hoften.

På den måde sikrer du dig, at ryggen ikke bøjer og overbelastes. Og du forhindrer samtidig, at din foretrukne sovestilling senere vil give dig problemer.

Hvis du sover på siden

Hvis du vil prøve at vænne dig til en ny sovestilling, som ikke er nær så hård for ryggen, kan du vælge at sove på siden. For at skåne ryggen mest muligt, så prøv at trække benene en smule op mod brystet, så ryggen ikke er helt udstrakt. Det er en god idé at lægge en pude mellem benene ved knæene, så rygsøjlen ikke bliver trukket eller overanspændt i den ene side.

Hvis du sover på ryggen

For at holde rygsøjlen lige og stabil kan det også her være en fordel at bruge en pude eller et håndklæde som støtte. Placer puden eller det sammenrullede håndklæde under dine knæ, så du bibeholder rygsøjlens naturlige kurve.

Sov godt!

LÆS OGSÅ: Kan man sove med menstruationstrusser?