Det bedste trick til at vågne op glad

Er du én af dem, der er stresset og i dårligt humør, når vækkeuret ringer? Så skulle du prøve det her trick!

Glad kvinde i seng strækker sig

Heldigvis går vi mod lysere tider. Men det betyder ikke nødvendigvis, at det er lyst udenfor, når vi står op om morgenen. Og det er nu altså det naturlige lys, der får os til at vågne allerbedst.

Du har sikkert hørt om de slags lamper, der angiveligt skulle vække dig helt naturligt, så du slipper for at famle efter både vækkeur og lyskontakt i mørke.

Det naturlige lys fortæller din krop, at det er tid til at stå op. Og du slipper for at stresse unødigt med et larmende vækkeur.

Derudover viser studier også, at du er mere frisk og mindre træt og sur, hvis du vågner op til naturligt lys.

Om morgenen er kroppen fyldt med kortisol - hvilket er en god ting. Kortsolen forbereder nemlig kroppen på dagens udfordringer og evt. stress. Også melatonin, som ellers er på sit laveste om morgenen, reagerer positivt på lys. På den måde vågner du mere naturligt, og du bliver hurtigt i godt humør fra morgenstunden.

Drop vækkeuret

Det kan være vanskeligt at lægge vækkeuret helt på hylden, hvis man vil være sikker på ikke at sove over sig. Men den bratte opvågning gør kun din morgen mere stressende, når uret pludselig larmer. Og dit niveau af adrenalin stiger gevaldigt i det øjeblik, du skal op. Det betyder, at dit hjerte fra morgenstunden er på overarbejde, og din vejrtrækning er hurtigere end normalt. Det sker intet ved det engang imellem. Men på længere sigt, kan det være skadeligt for din krop.

Læs også: Moodtracking – sådan kommer du i gang