Du bruger muligvis din deodorant helt forkert

Vidste du, at deodorant og antiperspirant faktisk er to forskellige produkter?

Kvinde påfører deodorant

Det er faktisk muligt at bruge sin deodorant forkert

© iStock

Du gør det sikkert som en fast rutine om morgenen, og du har formentlig også et bestemt mærke, du sværger til. Og selvom du sikkert vil mene, at du mestrer deodorant-disciplinen til det ypperste, så kan du meget vel blive klogere ved at læse med her …

Du bruger det forkerte produkt

Deodorant, deo, antiperspirant – kært barn har mange navne. Men der ER faktisk forskel på, om du bruger deodorant eller antiperspirant. Forskellen er, at hvor deodoranten udelukkende har til formål at formindske lugtgener, så har antiperspiranten den effekt, at den blokerer svedkirtlerne.

Du har brugt det samme produkt for længe

Er du én af dem, der sværger til en bestemt type antiperspirant, og altid køber den samme, fordi den bare altid har virket? Så kan det meget vel være, at det ikke virker så godt længere. Det er nemlig sådan, at kroppen kan blive resistent over for den samme type antiperspirant, hvis man bruger den samme i for lange perioder.

Du påfører på de forkerte tidspunkter

Vækkeuret ringer – du står op, vasker ansigtet, børster tænderne og tager deodorant på. Det er en velkendt morgenrutine for de fleste.
Er din deodorant en antiperspirant er det dog bedre at smøre den på huden inden sengetid. Du får nemlig størst effekt af din antiperspirant, hvis du påfører den på tidspunkter i døgnet, hvor dine svedkirtler er mindst aktive og dermed bedre kan absorbere de aktive stoffer. Dermed vil antiperspirantens svedhæmmende effekt fungere bedst muligt dagen efter.

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background