Sensuel massage

Huden er kroppens største sanseorgan, også når det gælder seksuelle impulser, men bliver ofte forsømt til fordel for mere målrettet sex.

Her viser vi, hvordan I kan udvide jeres erotiske univers med massage af kroppens erogene zoner. Til kildrende, inspirerende, gensidig nydelse.

En god massage er en af de mest behagelige oplevelser, du kan få. Samtidig kan det sætte gang i fantasien, når du lader dine hænder udforske din partners krop. Strukturen af musklerne under huden, spændstigheden, varmen og ikke mindst duften fra din partner er områder, du pludselig bliver meget mere bevidst om.

Men det kan være lige så berigende at være i stand til at give sin partner en sanselig, intens og sensuel nydelse.

I modsætning til sex er der en behagelig uselviskhed ved massage - her giver den ene alt, mens den anden fuldstændigt overgiver sig til nysgerrige hænder.

For at skabe ligevægt og øget følsomhed i det seksuelle forhold er det meget vigtigt, at I lytter til hinandens seksuelle og erotiske ønsker. Samtidig bliver I også mere opmærksomme på hinandens behov for berøring, nærhed og kropslig omsorg, og hvad der føles dejligt, og hvad der føles ubehageligt.

Brug langsomme, blide og flydende strøg

Den sensuelle massage er en strøm af lette og flydende berøringer, der stimulerer de fleste af kroppens erogene zoner - bortset fra kønsdelene.

For at forstærke din partners sensuelle oplevelse af massagen skal du bruge meget langsomme, rolige og glidende bevægelser. Det får din partner til at føle sig afslappet, tryg og stimuleret. Berøringen kan næsten sammenlignes med, at man lader sine hænder glide let hen over en blank vandoverflade.

Det kræver ikke meget at udføre massage

Vær afslappede, inden I går i gang. Den, der giver massage, må indstille sig på at give partneren en nydelsesfuld oplevelse og tilsidesætte sine egne behov.

For at undgå overanstrengelse, mens du masserer, bør du så vidt muligt sørge for at holde din rygsøjle lige.

At tage imod den sensuelle massage kræver ikke andet end at være indstillet på at acceptere og nyde de glæder, som partneren ønsker at give dig.

De første gange, I masserer hinanden, skal I undervejs fortælle, om det føles godt, om det kilder eller er ubehageligt.Det må godt kilde behageligt, men partneren skal stadig kunne slappe af.

Brug først og fremmest din intuition og fantasi frem for en opskrift, når du masserer. Al blid berøring er dejlig og gør ingen skade. Lyt til din partners kropssprog og prøv dig frem.

Professionelle tips

et har stor betydning, hvordan du begynder og afbryder kontakten, når du masserer. For at give din partner den største nydelse bør du sørge for, at din ene hånd hele tiden er i kontakt med kroppen. Samtidig skal hænderne være helt afslappede og i stand til at glide sensuelt hen over huden.

For at hænderne kan arbejde med mindst mulig modstand, kan man anvende forskellige spiseolier. Lad først olien blive varm i dine hænder, inden du smører den på huden.

Start så med at gnide olie på det område af kroppen, du skal til at massere. En halv teskefuld ad gangen er rigeligt til, at hænderne kan glide godt.

Hvis kroppen svømmer i olie, får du ikke ordentlig kontakt med huden. Samtidig vil din partner føle sig alt for klistret. Når du skal bruge mere olie eller vil fortsætte til en anden del af kroppen, så husk at fjerne hænderne blødt og forsigtigt fra din partners krop.