Kvinde onanerer
© iStock

Så ofte bør du i virkeligheden onanere

Onani er vigtigt for dig og dit helbred! Var du fx klar over, at du ved at onanere kan få gavn af tusindvis af sundhedsfordele? Tjek bare disse 7 ting!

6. marts 2017 af Anja Bruneskjold

Onani kan måske virke ligegyldigt, men det betyder faktisk meget mere, end du måske er klar over. Og særligt som kvinde påvirker det din sundhed at onanere og opnå orgasme.

1. Studier viser, at kvinder, som onanerer minimum én gang om ugen, har en meget sundere og regelmæssig menstruationscyklus sammenlignet med de kvinder, der onanerer sjældnere eller slet ikke.

2. Onani stimulerer både dit humør og din appetit positivt, så kroppen fungerer, som den skal. Det er simpelthen orgasmen, der hjælper hjernen og producerer de rette hormoner, som kroppen har brug for.

3. Orgasme og onani fungerer som en slags naturlig detox-kur, der hjælper din krop med at rense ud. Blandt andet vil du opleve en bedre fordøjelse, og du vil dermed naturligt udskille giftstoffer, som kroppen ikke har brug for.

4. Som kvinde vil din produktion af østrogen blive lige som den skal være, og du vil samtidig beskytte dit underliv, fordi der du vil opnå den rette PH-værdi i skeden.

5. Onani holder dit immunforsvar på plads, så du har lettere ved fx at undgå diverse sygdomme som fx influenza og forkølelse. Faktisk kan regelmæssige orgasmer bekæmpe infektioner, så du har 20 % mindre risiko for at blive syg.

6. Undersøgelser viser, at onani eller sex minimum tre gange om ugen, vil få dig til at se 5-7 år yngre ud.

7. Flere studier viser, at orgasmer og sex generelt afhjælper hovedpine og generelle smerter.

God fornøjelse!

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: