Regelmæssig sex booster din hjerne

Glem alt om sudoku, krydsord og andre hjernegymnastikspil. Det er på lagnerne, at du får den skarpe hjerne!

Par, der kysser

Endnu en grund til at dyrke mere sex

Nu er der endnu en god grund til at dyrke lagengymnastik. Det er nemlig ikke bare godt for dit humør, din sundhed og dit parforhold ­­– det er også godt for din hukommelse.

Forskere fra McGill University i Montreal har undersøgt sammenhængen mellem kvinders sexliv og deres hukommelse. Her blev 78 unge kvinder i alderen 18-29 spurgt om deres sexliv forud for to forskellige typer hukommelsestests – én test, hvor de skulle genkende ansigter og én, hvor de skulle genkende ord.

Sex styrker hukommelsen

For begge tests var der en sammenhæng mellem at score højt og at have regelmæssig sex. Særligt i ordquizzen scorede kvinderne med regelmæssig sex højt, og det var for forskerne særligt interessant.

Dette skyldes, at ord hovedsageligt er styret af den del af hjernen, der hedder hippocampus, og at tidligere forskning netop har vist, at sex booster neuronerne i hippocampus-området.

Der er derfor en sammenhæng mellem at være aktiv i soveværelset og at have en god hukommelse for ord og sprog. Der er derfor særlig god grund til at fyre op for sexlivet, hvis du vil vinde i Wordfeud, krydsord og Scrabble.