FORSKNING: Derfor falder mænd i søvn lige efter sex

Kære mand, du kan fra nu af hive forskningen frem, hvis du bliver beskyldt for at falde lidt for hurtigt i søvn efter lagengymnastikken.

Skuffet kvinder ligger i sengen ved siden af mand, der sover

I soveværelser verden over udspiller der sig hver aften en genopsætning af det samme gamle stykke. Efter sex falder mændene i søvn inden for ganske få minutter, mens kvinderne ligger lysvågne og kigger ondskabsfuldt på den snorkende han ved siden af.

Men der er faktisk en god grund til, at mænd falder langt lettere i søvn efter sex end kvinder.

Hormoner er synderen

Dopamin udskilles i både kvinder og mænds kroppe, når vi oplever velvære i diverse afskygninger - deriblandt under sex. Dopamin giver os et kick og gør os vågne.

Men den mandlige krop udskiller også en stor mængde prolaktin, når der opnås udløsning. Prolaktin undertrykker det opkvikkende dopamin, og får altså mænd til at falde i søvn langt lettere end kvinderne.

Men det er ikke den eneste grund til trætheden ...

Under sex frigives feel-good hormonet oxitocin også. Hormonet hjælper os med at slippe stressfyldte tanker, slappe af og sidst men ikke mindst - falde i søvn.

Hvis I desuden har sex med lyset slukket, så udskilles søvnhormonet melatonin, som informerer kroppen om, at det nu er sengetid. Det vil gøre dig døsig og fremskynde søvnen.

Og når både prolaktin, oxitocin og melatonin optræder hos os i store mængder, så er der lagt op til en ordentlig skraber.

Så næste gang du får en anklagende albue i siden efter sex, så kan det måske godt betale sig at fremlægge denne forskning.

God nat!

LÆS OGSÅ: Hvordan stopper man snorken?