Lær at smalltalke
For mange er smalltalk en svær kunst – ja for nogle decideret ulideligt og kedeligt. Men det kan godt betale sig at mestre den lette og til tider lidt overfladiske samtale. Vi har fundet tre grund-tips, du bør kende.
For mange er smalltalk en svær kunst – ja for nogle decideret ulideligt og kedeligt. Men det kan godt betale sig at mestre den lette og til tider lidt overfladiske samtale. Vi har fundet tre grund-tips, du bør kende.
SAMTALE - Smalltalk er ikke lige alles kop the, men ofte nødvendigt for at komme under huden på nye bekendtskaber.
Alle samtaler og vebskaber starter et sted, og de fleste af os ønsker ikke at dele ud af vores inderste tanker lige i starten.
Derfor er smalltalk mere end blot et nødvendigt onde til middagsselskaber med bordkort. Den lette, uforpligtende samtale er et vigtigt redskab i mødet med nye mennesker og nøglen til at få åbnet op for de dybere og mere meningsfulde samtaler på sigt.
Her får du tre greb, som er gode at have i værktøjskassen, når du skal bryde isen.
Har du svært ved at finde på noget at sige til fremmede, så prøv at vise interesse ved at stille spørgsmål.Ikke dybe, personlige spørgsmål, men spørgsmål, som alle kan være med på. Spørg fx om din samtalepartners mening eller råd.
Undgå lukkede spørgsmål, som modparten kun kan svare ‘ja’ eller ‘nej’ til, for så risikerer du, at samtalen stopper hurtigt.
Du kan have de bedste intentioner, men sidder du med armene over kors og kigger ned i gulvet,virker du afvisende over for dine medmennekser, og man skal kende dig godt for at komme hen og starte en samtale.
Har du derimod et åbentkropssprog, holder øjenkontakt, smiler og slår ud med armene, vil du opleve, at samtalen glider bedre, og du får større respons.
Det er altid godt at holde samtalen let og positiv, når du ikke kender din samtalepartner særlig godt. Så prøv at tage udgangspunkt i de ting, du ved, I har til fælles.
Måske har Danmark lige vundet en fodboldkamp, eller måske er vejret lige blevet helt forrygende. Det kan også være, I begge er lave, høje, har hat på eller lignende.
Alle fællesnævnere kan være en god samtalestarter.
Artiklen blev bragt i I FORM nr. 11/2022
På vores site og app får du bl.a.: