Lær at smalltalke

For mange er smalltalk en svær kunst – ja for nogle decideret ulideligt og kedeligt. Men det kan godt betale sig at mestre den lette og til tider lidt overfladiske samtale. Vi har fundet tre grund-tips, du bør kende.

To kvinder, der sidder og snakker sammen ved et middagsbord.

SAMTALE - Smalltalk er ikke lige alles kop the, men ofte nødvendigt for at komme under huden på nye bekendtskaber.

© iStock

Bliv en mester til smalltalk

Alle samtaler og vebskaber starter et sted, og de fleste af os ønsker ikke at dele ud af vores inderste tanker lige i starten.

Derfor er smalltalk mere end blot et nødvendigt onde til middagsselskaber med bordkort. Den lette, uforpligtende samtale er et vigtigt redskab i mødet med nye mennesker og nøglen til at få åbnet op for de dybere og mere meningsfulde samtaler på sigt.

Her får du tre greb, som er gode at have i værktøjskassen, når du skal bryde isen.

Stil spørgsmål

Har du svært ved at finde på noget at sige til fremmede, så prøv at vise interesse ved at stille spørgsmål.Ikke dybe, personlige spørgsmål, men spørgsmål, som alle kan være med på. Spørg fx om din samtalepartners mening eller råd.

  • Tag udgangspunkt i din samtalepartner, fx: Hvor har du købt den jakke? Hvem kender du her? etc.
  • Eller omgivelserne: Hvad synes du om kunsten på væggene?
  • Eller aktuelle begivenheder, fx: Har du set den film, alle taler om?

Undgå lukkede spørgsmål, som modparten kun kan svare ‘ja’ eller ‘nej’ til, for så risikerer du, at samtalen stopper hurtigt.

Hav et åbent kropssprog

Du kan have de bedste intentioner, men sidder du med armene over kors og kigger ned i gulvet,virker du afvisende over for dine medmennekser, og man skal kende dig godt for at komme hen og starte en samtale.

Har du derimod et åbentkropssprog, holder øjenkontakt, smiler og slår ud med armene, vil du opleve, at samtalen glider bedre, og du får større respons.

Find fælles fodslag

Det er altid godt at holde samtalen let og positiv, når du ikke kender din samtalepartner særlig godt. Så prøv at tage udgangspunkt i de ting, du ved, I har til fælles.

Måske har Danmark lige vundet en fodboldkamp, eller måske er vejret lige blevet helt forrygende. Det kan også være, I begge er lave, høje, har hat på eller lignende.

Alle fællesnævnere kan være en god samtalestarter.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 11/2022

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background