Kalder du også folk de forkerte navne?

Kommer du også til at bytte rundt på dine børns og veninders navne? En undersøgelse viser, at det er helt normalt.

Børn kysser kvinde

Bytter du også rundt på dine børns navne? Se, hvad det kan skyldes.

© iStock

Peter, Hugo, Simba – nej, jeg mener Noah. Du ved jo udmærket godt, hvad din søn hedder, så hvorfor pokker remser du pludselig alle dine familiemedlemmers navne op – inklusiv hundens – når du vil i kontakt med ham?

Fænomenet kaldes misnaming og er ifølge en amerikansk undersøgelse overordentligt almindeligt. Særligt hos mødre.

Ifølge forskerne laver vores hjerne simpelthen et slags kartotek, hvor den inddeler de mennesker, vi kender i forskellige kategorier afhængigt af de relationer, vi har til dem.

Når vi skal hente et navn i kartoteket, hænder det altså ganske ofte, at vi ved et uheld finder det forkerte frem. Oftest mikser vi rundt på familiemedlemmers navne, men kommer ikke pludselig til at kalde vores datter en kollegas navn, heller ikke selvom deres navne måske minder om hinanden. Omvendt kan vi let bytte om på gode venners navne, men kalder dem sjældent for mor.

Det midlertidige hukommelsestab er ikke noget faresignal, for der er intet, der tyder på, at du er ved at udvikle alzheimers eller demens. Tværtimod, så er det et positivt hint om, at du har mange nære relationer at holde styr på.

Kilde: Quartz

Kender du de første symptomer på demens?

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background