Få DEN BEDSTE hukommelse med dette lette trick

Fra nu af bliver det piece of cake at huske ...

Kvinde klør sig i håret, mens hun forsøger at huske.

Vi bliver bombarderet med oplysninger hele tiden, så et simpelt trick til at huske det vigtigste, kan man altid bruge.

© iStock

Glem alt om at skrive noter, når du skal huske den besked, du fik af chefen i morges, eller når du skal huske, hvad der mangler i køleskabet. Hvis du tegner informationen, klæber den sig meget bedre fast til din hjerne.

Skal du have mælk, æbler og kylling hos købmanden, tegner du et æble, en liter mælk og en kylling på sedlen derhjemme, og så kan du roligt lade den ligge på køkkenbordet, for du kan godt huske det efter arbejde.

Forskere fra University of Waterloo i Canada har sammenlignet en række forskellige husketeknikker, og hver gang vandt tegningen. Det boostede hukommelsen meget bedre end det fx gjorde at skrive informationen ned med bogstaver eller at hægte mentale billeder på det, der skulle huskes.

Det er o.k. at tegne grimt

Deltagerne i forsøget kunne huske dobbelt så mange ord, når de havde tegnet dem, fremfor når de havde skrevet dem ned, og forskerne mener, årsagen er, at det giver en bedre sammenhæng i hukommelsen at ty til tegninger frem for bogstaver.

Du får nemlig både aktiveret motorikken ved at tegne, du skaber noget visuelt, og du afkoder det, du har tegnet – og så sætter det sig bedre fast.

Sidder du lige nu og tænker, at du jo er håbløs til at tegne, kan du være helt rolig. Det er nemlig ligegyldigt, hvor stort (eller lille) dit kunstneriske talent er, husketeknikken virker alligevel.