Lær at flyde med 'prop'-øvelsen

Vand er et fantastisk element, der har en afstressende effekt på både krop og sind og hjælper dig til at være til stede i nuet. Er du ikke så god til at flyde, er det bare at hoppe i vandet og øve. Prøv med 'prop'-øvelsen, så lærer du det hurtigt.

'Prop'-øvelsen er genial, når du vil lære at flyde.

Alle kan lære at flyde. Det handler først og fremmest om at kunne trække luft ned i lungerne og om at slappe af – en anspændt muskel er dårligere til at flyde end en afspændt.

Hvis du fx er løber eller på anden måde har en veltrænet underkrop, kan du have lidt udfordringer med at ligge udstrakt i vandet, da ben og underkrop kan have dårlig flydeevne hos især voksne med en lav fedtprocent og stærke muskler. Fedt flyder nemlig bedre end muskler. Til gengæld vil alle kunne flyde i ’prop’-øvelsen, hvis man husker at slappe af og trække en masse luft ned i lungerne. Når man ligger og gynger i overfladen, vil man opleve, at kroppen faktisk KAN flyde, samtidig med at man øver sig i at slappe af med ansigtet under vandet.

Test dig selv med 'prop'-øvelsen

Dine lunger har stor indflydelse på din evne til at flyde. Test dem med ”prop-øvelsen”.

  • Træk knæene op til hagen, læg armene tæt om benene, tag en dyb indånding og bøj panden ned mod knæene. Dit ansigt vil nu ligge under vandet, den øverste del af din ryg i vandoverfladen, og du vil gynge lidt.
  • Lig sådan et øjeblik, pust langsomt ud og mærk, hvordan din krop synker ned mod bunden. De første gange, når du måske ikke ret langt ned, men med lidt øvelse kan du synke 2-3 meter ned.
  • Slip knæene og søg op mod vandoverfladen, når du får brug for at trække vejret igen.

Har du for meget fedt på kroppen? Tjek din fedtprocent her.