Madpakkepapir er godt for maden - og miljøet

Madpakkepapiret er en god og miljøvenlig emballagetype, hvis man vælger madpakkepapir, som ikke indeholder flourstoffer.

Rugbrød med spegepølse

VÆR OPMÆRKSOM. Gå efter madpakkepapir med Svanemærket - så undgår du fluorstoffer i din mad.

© iStock

Hvad er det godt til?

Du kender det – om ikke fra dine børns madpakker, så fra din egen barndom. Og det brune papir, du lægger imellem rugbrødsmadderne, er en rigtig fin løsning til madpakken. Fortsæt endelig med at bruge det.

Hvad skal du være opmærksom på?

Madpakkepapir kan indeholde fluorstoffer, men dem slipper du for, når du vælger en variant, der bærer Svanemærket. Fluorstoffer er problematiske for miljøet, fordi de ikke kan nedbrydes, og kravler de fra papiret og over i din mad, kan de påvirke dit immunsystem. Stofferne er desuden mistænkt for at være kræftfremkaldende og hormonforstyrrende.

Ved at bruge genanvendelig emballage til dine rugbrødsmadder, som fx. Bee's Wrap eller Sandwichposen, slipper du for floustoffer og gør miljøet en tjeneste.

Bæredygtig emballage

Kilde: Stine Müller, projektleder i Forbrugerrådet Tænk

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background