Træn hårdt mod brystkræft

Hård træning kan mindske din risiko for brystkræft med hele 27 procent.

Træn hårdt 6-7 timer om ugen og mindsk din risiko for brystkræft med 27%

En aktiv hverdag med masser af motion er et fantastisk værn mod brystkræft. Det har forskere fra universitetet i Calgary nu for alvor bekræftet ved at gennemgå de seneste 25 års forskning og i alt 73 forskellige undersøgelser af effekten af motion på brystkræft.

Samlet set viser undersøgelserne, at de mest aktive kvinder i snit har 25 procent lavere risiko for at få brystkræft sammenlignet med de mindst aktive. Forskere mener, at motions positive effekt på brystkræft kan skyldes, at regelmæssig træning virker slankende, mens andre studier tyder på, at motions påvirkning af østrogenniveauet samt insulinfølsomheden også kan have betydning.

Skru op for tid og intensitet

Flere studier har set på, hvordan forskellig slags træning virker mod brystkræft. Konklusionen er umiddelbart, at jo mere og jo hårdere du træner, jo bedre beskytter du dig - i hvert fald så længe du ikke overbelaster kroppen.

Sådan mener forskere at intensiv træning beskytter mere end moderat træning, så meget tyder på, at du gør klogt i at få pulsen op, men også tiden spiller en rolle.

Aktiv træningstid

Tallene er sat i forhold til kvinder, der ikke er fysisk aktive

  • 2-3 timer om ugen = 7 % lavere risiko for brystkræft.
  • 6-7 timer om ugen = 27 % lavere risiko for brystkræft.

**LÆS OGSÅ: Sådan spotter du modermærkekræft

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background