Hvorfor hikker man?

Hik. Det kan komme lige pludseligt. Hik. Din krop begynder at fremstamme små lyde og hop. Hik. Men ved du egentlig, hvorfor hikke opstår? Og ved du, hvad du kan gøre ved hikken? Få svarene her. Hik.

Kvinde holder sig for munden, hikker

Hik, hik, hiiiik ...

Hvorfor hikker man?

Et hik skyldes sammentrækninger i mellemgulvet. Samtidig lukker stemmelæberne hurtigt, og det skaber den velkendte lyd “hik”.

2 primære årsager til hikke

  1. Du har spist meget mad eller krydret mad, drukket sodavand eller alkohol. Alle fire kan irritere følelegemer i dit spiserør.
  2. Mad har sat sig fast i dit spiserør. Det registreres af følelegemer, der udløser en række hurtige indåndinger af luft, som skaber et tryk, der får maden til at løsne sig.

Sådan slipper du af med hikke

Hikker du ofte, og er du generet af det, kan du forebygge på to måder. Dels kan du tygge din mad grundigt, så den ikke kan sætte sig fast, dels kan du undgå krydret mad, sodavand og alkohol.

Har du allerede hikke, kan det nogle gange hjælpe at holde vejret eller tage en række dybe indåndinger.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background