Hvorfor hikker man?

Hik. Det kan komme lige pludseligt. Hik. Din krop begynder at fremstamme små lyde og hop. Hik. Men ved du egentlig, hvorfor hikke opstår? Og ved du, hvad du kan gøre ved hikken? Få svarene her. Hik.

Kvinde holder sig for munden, hikker

Hik, hik, hiiiik ...

Hvorfor hikker man?

Et hik skyldes sammentrækninger i mellemgulvet. Samtidig lukker stemmelæberne hurtigt, og det skaber den velkendte lyd “hik”.

2 primære årsager til hikke

  1. Du har spist meget mad eller krydret mad, drukket sodavand eller alkohol. Alle fire kan irritere følelegemer i dit spiserør.
  2. Mad har sat sig fast i dit spiserør. Det registreres af følelegemer, der udløser en række hurtige indåndinger af luft, som skaber et tryk, der får maden til at løsne sig.

Sådan slipper du af med hikke

Hikker du ofte, og er du generet af det, kan du forebygge på to måder. Dels kan du tygge din mad grundigt, så den ikke kan sætte sig fast, dels kan du undgå krydret mad, sodavand og alkohol.

Har du allerede hikke, kan det nogle gange hjælpe at holde vejret eller tage en række dybe indåndinger.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background