Husholdningsfilm er det nemme, men knap så grønne valg

Husholdningsfilm er ikke en miljøvinder, men er et praktisk valg til f.eks. madpakken, hvis du altså vælger den rigtige slags.

Pizza i husholdningsfilm

VÆR OPMÆRKSOM - Husholdningsfilm er ikke et tosset valg - men sørg for, at det er uden PVC.

Hvad er det godt til?

Du fumler for at få det af rullen, og det klistrer sig sammen. Det er ikke altid lige nemt at have med at gøre, men det er nu ellers et fint emballagevalg. Ud fra et miljømæssigt perspektiv er det generelt en god idé at vælge emballage, der kan genbruges, og det kan husholdningsfilm jo ikke, men det kan være praktisk i fx madpakken.

Hvad skal du være opmærksom på?

Du skal sikre dig, at filmen ikke indeholder PVC. Det kan nemlig afgive ftalater til fede fødevarer, og de kan være hormonforstyrrende. Det er dog heldigvis sjældent, at du finder PVC i husholdningsfilm i dag, så det er generelt et sikkert produkt at bruge. Du skal dog holde husholdningsfilm langt væk fra mikroovnen, medmindre det specifikt er angivet på pakken, at det tåler opvarmning i mikroovn.

Kilde: Stine Müller, projektleder i Forbrugerrådet Tænk

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background