Husholdningsfilm er det nemme, men knap så grønne valg

Husholdningsfilm er ikke en miljøvinder, men er et praktisk valg til f.eks. madpakken, hvis du altså vælger den rigtige slags.

Pizza i husholdningsfilm

VÆR OPMÆRKSOM - Husholdningsfilm er ikke et tosset valg - men sørg for, at det er uden PVC.

Hvad er det godt til?

Du fumler for at få det af rullen, og det klistrer sig sammen. Det er ikke altid lige nemt at have med at gøre, men det er nu ellers et fint emballagevalg. Ud fra et miljømæssigt perspektiv er det generelt en god idé at vælge emballage, der kan genbruges, og det kan husholdningsfilm jo ikke, men det kan være praktisk i fx madpakken.

Hvad skal du være opmærksom på?

Du skal sikre dig, at filmen ikke indeholder PVC. Det kan nemlig afgive ftalater til fede fødevarer, og de kan være hormonforstyrrende. Det er dog heldigvis sjældent, at du finder PVC i husholdningsfilm i dag, så det er generelt et sikkert produkt at bruge. Du skal dog holde husholdningsfilm langt væk fra mikroovnen, medmindre det specifikt er angivet på pakken, at det tåler opvarmning i mikroovn.

Kilde: Stine Müller, projektleder i Forbrugerrådet Tænk

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background