6 strålende måder at omgås din mobil

Er mobilstråler skadelige? Forskerne er ikke enige, men få et par tips til at mindske den.

17. juni 2011

For tiden strides forskerne om, hvorvidt stråling fra mobilen er skadelig eller ej. Visse forskere mener, at meget talen i mobiltelefon kan være årsag til en øget risiko for kræft, mens andre afviser, at der er en sammenhæng.

7 apps til et sundere liv


Vil du være på den helt sikre side? Her er en række råd til, hvordan du omgås din mobil med omtanke og mindsker den stråling, du udsætter dig selv for.

Hold dig (næsten) fri for ståling

  • Når du taler i mobil, så brug et håndfrit sæt, og hold telefonen ud fra kroppen. Jo længere afstanden er til telefonen, des mindre stråling kommer der ind i kroppen.

  • Undgå mobilsamtaler, hvis modtagelsen er dårlig. Når modtagelsen er dårlig, stiger strålingen, fordi telefonen må “arbejde hårdere” for at nå nærmest sendemast.

  • Hold skiftevis mobilen op til højre og venstre øre, hvis du ikke har et håndfrit sæt. Så mindsker du risikoen for overeksponering af den ene side af hovedet.

  • Undgå at have mobiltelefonen tændt, når du sover. Hvis du alligevel er nødt til det, så placer den et stykke fra sengen.

  • Hvis du har en tændt mobil på dig, skal du placere tastaturen ind mod kroppen og lade bagsiden vende udad. På den måde ledes strålingen væk fra dig.
  • Vælg en mobiltelefon med en så lav sar-værdi som muligt, næste gang du skal have en ny. Sar-værdien fortæller noget om, hvor kraftig telefonens stråling virker.


Du kan læse mere om forskerne holdning til mobilsnak i I FORM nummer 2, der er på gaden nu.

Få I FORM + løbeur, løbejakke eller løbeundertøj for kun 39,95,-

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor gør du størst indsats for klimaet?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: