En halv times aktivitet hver dag er nok

Med kun 30 minutters daglig aktivitet kan du forlænge dit liv markant – uanset om du styrketræner, går ture eller bare svinger støvsugeren derhjemme.

Kvinde der støvsuger

Generelt gælder det, at jo mere du får pulsen op i hverdagen, jo bedre for sundheden. Støvsugning er en af de ting, der giver varmen.

Støvsugning, havearbejde, oprydning og tøjvask. Hverdagen er fyldt med praktiske gøremål, og ærgrer du dig over, at de gør indhug i din fritid, så læs med. For glæden ved et pænt hjem er ikke det eneste, du opnår.

Det siger forskere, som gennem syv år har fulgt mere end 130.000 personer og målt deres bevægelse i hverdagen. Konklusionen er klar: Daglig aktivitet er med til at forlænge dit liv markant, uanset om du træner, går ture eller blot er aktiv i hjemmet.

Laver du fx husarbejde i en halv time mindst fem gange om ugen, sænker du din risiko for en tidlig død med 28 procent. Og når du helt op på 750 minutters aktivitet om ugen, altså ca. en time og tre kvarter dagligt, falder risikoen med hele 36 procent.

Kilde: McMaster University

Så let bevæger du dig en halv time

  1. Kl. 8.00 Red din seng, og lav morgenmad. 8 min.
  2. Kl. 12 Tag trapperne på jobbet. 2 min.
  3. Kl. 17 Gå til og fra supermarkedet. 10 min.
  4. Kl. 19 Støvsug. 10 min.

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background