Derfor skal I ALTID kysse godnat

Udover at det er rart at kysse, er der en anden god grund til, hvorfor det er en god idé at lade læberne mødes, inden man siger godnat.

Det er vigtigt at kysse! Ikke mindst om aftenen før du og din partner lægger jer til at sove.

En britisk undersøgelse viser nemlig, at folk, der kysser godnat inden sengetid, sover bedre om natten. Faktisk svarer hele 70 %, at de har haft den bedste nattesøvn, de gange de kyssede deres partner godnat, inden lyset blev slukket.

Ifølge søvnekspert Nerina Ramlakhan er det da også decideret sundt at kysse sin partner godnat ved dagens afslutning.

  • At dele et kys med den, du elsker, før sengetid får dine tanker væk fra den stress, man eventuelt har oplevet i løbet af dagen. Kys mindsker nemlig forekomsten af stresshormonet kortisol og fremmer i stedet produktionen af serotonin i hjernen. Det kan have den samme effekt i kroppen som meditation, og det er jo en god måde at afslutte dagen på.

Den britiske undersøgelse kunne desuden også afsløre, at de ting, der forstyrrer folks nattesøvn mest, bl.a. er at blive vækket af børn, kæledyr eller en snorkende partner.

Kilde: Daily Express

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background