Derfor skal du droppe sølvpapiret

Sølvpapir er en af de værste syndere. Læs, hvorfor du altid helst skal vælge andre emballagetyper end sølvpapir.

Kartofler i sølvpapir

BRUGER DU (STADIG) SØLVPAPIR? Sølvpapir er en af de emballagetyper, som er allerværst for miljøet.

© iStock

Hvad er det godt til?

Alufolie, sølvpapir eller stanniol. Det har mange navne, men der er altså ikke tale om et kært barn. Sølvpapir tåler høj varme og har en god evne til at holde noget varmt, men det er også det eneste positive, vi kan sige.

Hvad skal du være opmærksom på?

Sure fødevarer som syltede agurker, rødbeder og citron harmonerer rigtigt dårligt med sølvpapir. Det skyldes, at den knitrende emballage indeholder aluminium, som bliver opløst af syren i fødevarerne. Så vandrer aluminiummet over i maden, og det er noget rod, for vi får rigeligt aluminium fra andre kilder, og for meget af det kan påvirke vores nervesystem og gøre os mindre frugtbare.

Alufolie er heller ingen ven af miljøet – tværtimod. Produktionen af aluminium er nemlig meget energikrævende. Vælg derfor en anden emballagetype, hvis du overhovedet har mulighed for det. Bruger du det alligevel, skal du holde det væk fra mikroovnen – her vil det nemlig danne gnister.

HUSK! Sure fødevarer som citroner og tomat må ikke pakkes ind i sølvpapir.

Kilde: Stine Müller, projektleder i Forbrugerrådet Tænk

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background