Kartofler i sølvpapir
Bruger du (stadig) sølvpapir?

Sølvpapir er en af de emballagetyper, som er allerværst for miljøet.

© iStock

Derfor skal du droppe sølvpapiret

Sølvpapir er en af de værste syndere. Læs, hvorfor du altid helst skal vælge andre emballagetyper end sølvpapir.

17. september 2019 af Anne-Cathrine Stærke

Hvad er det godt til?

Alufolie, sølvpapir eller stanniol. Det har mange navne, men der er altså ikke tale om et kært barn. Sølvpapir tåler høj varme og har en god evne til at holde noget varmt, men det er også det eneste positive, vi kan sige.

Hvad skal du være opmærksom på?

Sure fødevarer som syltede agurker, rødbeder og citron harmonerer rigtigt dårligt med sølvpapir. Det skyldes, at den knitrende emballage indeholder aluminium, som bliver opløst af syren i fødevarerne. Så vandrer aluminiummet over i maden, og det er noget rod, for vi får rigeligt aluminium fra andre kilder, og for meget af det kan påvirke vores nervesystem og gøre os mindre frugtbare.

Alufolie er heller ingen ven af miljøet – tværtimod. Produktionen af aluminium er nemlig meget energikrævende. Vælg derfor en anden emballagetype, hvis du overhovedet har mulighed for det. Bruger du det alligevel, skal du holde det væk fra mikroovnen – her vil det nemlig danne gnister. 

HUSK! Sure fødevarer som citroner og tomat må ikke pakkes ind i sølvpapir.

Kilde: Stine Müller, projektleder i Forbrugerrådet Tænk

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: