Syltede kiwier med ingefær og enebær

20 minutter

Tilbehør

Syltede kiwier med ingefær og enebær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 500 g rørsukker
  • 12 enebær
  • Saften fra 1 citron
  • ½ dl æbleeddike
  • 500 g mini-kiwier
  • 4 skiver ingefær

Tilberedning

  • Bland sukker, enebær, citron og æbleeddike, og kog det op.
  • Kom kiwier i, og lad disse koge med ved svag varme 2 min.
  • Hæld på rene Atamonskyllede glas, og læg skiver af frisk ingefær øverst. Luk glasset, afkøl, og stil det i køleskab. De syltede kiwier holder sig i en måned.

Vil du have længere holdbarhed, tilsætter du et konserveringsmiddel. Lagen bliver lidt tyk og kan fint bruges som sirup til desserter og is. I stedet for mini-kiwier kan almindelige kiwier bruges, de skal dog skrubbes, eller skrælles, og skæres i kvarter først. De syltede kiwier kan bruges til ost, fisk eller fjerkræ.