Syltede kiwier med ingefær og enebær

Tilbehør

1. januar 2012 af I FORM-redaktionen

Syltede kiwier med ingefær og enebær

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 5 minutter

Tid i alt: 20 minutter

INGREDIENSER

500 g rørsukker

12 enebær

Saften fra 1 citron

½ dl æbleeddike

500 g mini-kiwier

4 skiver ingefær

Tilberedning

  • Bland sukker, enebær, citron og æbleeddike, og kog det op.
  • Kom kiwier i, og lad disse koge med ved svag varme 2 min.
  • Hæld på rene Atamonskyllede glas, og læg skiver af frisk ingefær øverst. Luk glasset, afkøl, og stil det i køleskab. De syltede kiwier holder sig i en måned.

Vil du have længere holdbarhed, tilsætter du et konserveringsmiddel. Lagen bliver lidt tyk og kan fint bruges som sirup til desserter og is. I stedet for mini-kiwier kan almindelige kiwier bruges, de skal dog skrubbes, eller skrælles, og skæres i kvarter først. De syltede kiwier kan bruges til ost, fisk eller fjerkræ.

næringsindhold pr. person

Protein: 0,5 g

Fedt: 0,4 g

Kulhydrat: 52 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: