Skinke med auberginecreme

Pak grissini ind i skinke, og servér hjemmelavet auberginecreme og tomatpesto til.

13. december 2010 af I FORM

4 personer

8 fuldkornsbrødstænger (grissini)
8 skiver spansk sortfodsskinke, alternativt: serranoskinke eller parmaskinke/em

Auberginecreme
2 auberginer
Ekstra jomfruolivenolie
Havsalt og friskkværnet sort peber
80 g semitørrede tomater*/em

Tomatpesto
em80 g semitørrede tomater*
40 g ristede pinjekerner
½ rød chili, hakkes fint
0,75 dl ekstra jomfruolivenolie
25 g fintrevet parmesanost
Havsalt og friskkværnet hvid peber/em

Tilberedning
Skær auberginerne over på langs, pensl dem med olie, og giv dem et drys salt. Bag dem i en 200 grader varm ovn i 30 minutter. Skrab indmaden ud, og blend det med tomater og 1 spsk. olivenolie, og smag til med salt og peber. Blend tomaterne med pinjekerner, chili, olie og ost, og smag til med salt og hvidt peber. Befri skinken for lidt af det synlige fedt. Vikl den omkring brødstængerne.

*Semitørrede tomater laver du selv ved at lægge halve cocktailtomater på en bageplade med bagepapir, give dem et drys salt, et drys sukker og et kværn sort peber og et drys frisk timian. Bages ved 90 grader i 3 timer og lægges i et glas med ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie. Kan opbevares på køl i 1 uge.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler