Skinke med auberginecreme

Pak grissini ind i skinke, og servér hjemmelavet auberginecreme og tomatpesto til.

Skinke med auberginecreme

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Tid i alt: 35 minutter

INGREDIENSER

8 fuldkornsbrødstænger (grissini)

8 skive spansk sortfodsskinke, alternativt: serranoskinke eller parmaskinke/em

Auberginecreme

2 auberginer

Ekstra jomfruolivenolie

Havsalt og friskkværnet sort peber

80 g semitørrede tomater*

Tomatpesto

80 g semitørrede tomater*

40 g ristede pinjekerner

½ rød chili, hakkes fint

0,75 dl ekstra jomfruolivenolie

25 g fintrevet parmesan

Havsalt og friskkværnet hvid peber

Tilberedning

Skær auberginerne over på langs, pensl dem med olie, og giv dem et drys salt. Bag dem i en 200 grader varm ovn i 30 minutter. Skrab indmaden ud, og blend det med soltørrede tomater og 1 spsk. olivenolie. Smag til med salt og peber.

Blend soltørrede tomater med pinjekerner, chili, olie og parmesan, og smag til med salt og hvidt peber.

Befri skinken for lidt af det synlige fedt. Vikl den omkring brødstængerne, og anret med de to dips ved siden af.

*Semitørrede tomater laver du selv ved at lægge halve cocktailtomater på en bageplade med bagepapir, give dem et drys salt, et drys sukker og et kværn sort peber og et drys frisk timian. Bages ved 90 grader i 3 timer og lægges i et glas med ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset rapsolie. Kan opbevares på køl i 1 uge.

næringsindhold pr. person

Energi: 302 kcal

Protein: 14,1 g

Fedt: 13,5 g

Kulhydrat: 35,6 g

Kostfibre: 8,5 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: