Rør din egen sennep

10 minutter

Har du spist sennep i dag? Hvis ikke, så skynd dig hen til sennepsglasset, for sennep har en lang række gode egenskaber. Den løfter din forbrænding, opbygger muskler, fjerner forstoppelse og heler dine sår. Se her, hvordan du rører din egen udgave.

Rør din egen sennep og bestem selv, om den skal smage af chili, hvidløg eller måske lakrids?

Rør din egen sennep

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 6 spsk. sennepsfrø (fx 4 spsk. gule og 2 spsk. sorte frø)
  • 1 dl væske (fx en blanding af vand, eddike og druesaft)
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. gurkemeje (alt efter hvor gul, du ønsker sennepen skal være)
  • 1 spsk. sukker eller honning
  • Evt. chili, hvidløg, dild, havtorn, enebær, lakridspulver eller lignende. Vælg den smag, du synes bedst om.

Tilberedning

  • Mal sennepsfrøene på en kaffekværn eller i en morter. Tilsæt væske og diverse krydderier.

  • Kom sennepen i et skoldet glas og sæt den på køl i mindst et par døgn før den spises.

  • Sennepen kan holde sig cirka 3 måneder i køleskabet.