Pizza med tun

110 minutter
1510 kcal

Lækker opskrift på en lidt sundere hjemmelavet pizza med tomatsovs, tun, oliven, revet mozzarella, friske tomater og råsyltede rødløg. Velbekomme.

prøv den - du bliver pjattet med den!

PIZZA MED TUN – og tomatsovs, oliven, revet mozzarella, friske tomater og råsyltet rødløg.

© Thomas Dahl

Hjemmelavet pizza med tun og syltede rødløg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 hel pizza

Fuldkorns­pizzabund

  • 20 g gær
  • 2 dl vand
  • 2 tsk. havsalt
  • 1 tsk. sukker
  • 350 g fuldkornsmel
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie

Tomatsovs

  • 4 dl hakkede tomater
  • 2 tsk. paprika
  • 2 spsk. tørret provencekrydderi
  • 2 tsk. havsalt
  • 1 tsk. sort peber, friskkværnet

Fyld

  • 200 g mozzarella, max 15 % fedt
  • 200 g tun i vand
  • 100 g stenfri sorte oliven
  • 10 cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 4 spsk. balsamico
  • 2 tsk. sukker

Sådan gør du

Fuldkornspizzabund:

  • Bland vand med gær, sukker og olivenolie.
  • Bland mel i, når gæren er opløst.
  • Ælt dejen godt, til den er glat og smidig, ca. 10 min.
  • Tilsæt salt, og ælt dejen i yderligere 2-3 min. Det er selvfølgelig en stor fordel at have en maskine med en dejkrog til at gøre arbejdet for sig her.
  • Lad dejen hæve i 1 time, og rul den derefter ud til en fin pizzabund, ca. 2-3 mm tykkelse.

Tomatsovs:

  • Blend alle ingredienserne i en blender eller med en stavblender, til sovsen er uden alt for store klumper.

Fyld og bagning:

  • Snit det halve rødløg, og vend det i balsamico og sukker.
  • Skær oliven i mindre stykker.
  • Dræn tunen godt for væske.
  • Fordel tomatsovsen jævnt på pizzabunden.
  • Fordel så mozzarella, tun og til sidst oliven oven på tomatsovsen.
  • Bag pizzaen midt i en 225 grader forvarmet ovn (gerne i en bradepande med huller i) i 15-20 min.
  • Har du en pizzasten, er det at foretrække.
  • Skær cherrytomaterne i både, og pynt pizzaen med dem samt de råsyltede rødløg. Volia!