Havregrynspandekager med grape, citron og mynte
© wichmann+bendtsen

Havregrynspandekager med citrus, limecreme og mynte

Pandekager behøver ikke være usunde for at smage helt fantastisk. Prøv denne friske opskrift på havregrynspandekager med citrus, limecreme og mynte.

15. marts 2018 af Signe Moesby Leth

Havregrynspandekager med citrus, limecreme og mynte

4 stk.

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

5 dl havregryn

3 dl mælk

2 æg

1 spsk. kokossukker

1 tsk. vaniljepulver

¹/5 tsk. havsalt

1 tsk. kokosolie til stegning

Limecreme:

2 dl skyr

½ tsk. vaniljepulver

1 økologisk lime, saft og fintrevet skal

½-1 spsk. akaciehonning

1 håndfuld mynte, finthakket

Fyld:

2 små appelsiner

2 små grape

Lidt mynte

Sådan laver du havregrynspandekager med citrus, limecreme og mynte

  • Blend havregryn, mælk, æg, kokossukker, vanilje og havsalt til en jævn dej.
  • Opvarm en pande til medium/høj varme, og tilsæt lidt kokosolie. Hæld en cirkel af dejen på panden, og steg pandekagen, indtil den er gylden på undersiden. Vend den, og giv den et ekstra minut. Gentag, til du har brugt al dejen. Rør rundt i dejen undervejs. Tilsæt evt. lidt ekstra mælk.
  • Rør skyr, vanilje, lime- saft og -skal, honning og finthakket mynte sammen til en creme. Smag til.
  • Anret pandekagerne med limecreme, fintskårne citrusfrugter og lidt mynte.

Næringsindhold pr. stk.:

Energi: 352 kcal

Protein: 18,8 g

Fedt: 8,1 g

Kulhydrat: 53,8 g

Kostfibre: 6,2 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: