Luksus pizza

110 minutter
1862 kcal

Fem ud af fem stjerner til denne fuldkornspizza med soltørrede tomater, bøffelmælksmozzarella, bresaola og artiskokhjerte. Velbekomme.

Fyld ikke for meget på – less is more, når det kommer til pizza

MUMS – Med soltørrede tomater, bøffelmælksmozzarella, bresaola og artiskokhjerte.

© Thomas Dahl

Hjemmelavet luksus-pizza med bresaola og artiskok

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 hel pizza

Fuldkorns­pizzabund

  • 20 g gær
  • 2 dl vand
  • 2 tsk. havsalt
  • 1 tsk. sukker
  • 350 g fuldkornsmel
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie

Tomatsovs

  • 200 g cherrytomater
  • 100 g soltørrede tomater
  • 2 tsk. havsalt
  • 1 tsk. sort peber, friskkværnet

Fyld

  • 200 g bøffelmælks-mozzarella
  • 200 g bresaola i skiver
  • 100 g artiskokhjerter
  • 100 g revet parmesan
  • 60 g frisk basilikum

Sådan gør du

Fuldkornspizzabund:

  • Bland vand med gær, sukker og olie.
  • Bland mel i, når gæren er opløst.
  • Ælt dejen godt, til den er glat og smidig, ca. 10 min.
  • Tilsæt salt, og ælt dejen i yderligere 2-3 min. Det er en stor fordel at have en maskine med en dejkrog til at gøre arbejdet for sig.
  • Lad dejen hæve i 1 time, og rul den derefter ud til en fin pizzabund, ca. 2-3 mm tykkelse.

Tomatsovs:

  • Hak cherrytomaterne og de soltørrede tomater fint, og vend dem rundt med salt og peber.
  • Lad det stå i 10 min., og dræn herefter i en si.
  • Fordel derefter de hakkede tomater jævnt på pizzabunden.

Fyld og bagning:

  • Skær artiskokhjerter i mindre stykker.
  • Skær bøffelmælksmozzarellaen i skiver, og læg dem oven på tomaterne.
  • Derefter bresaola og artiskokhjerter.
  • Bag pizzaen midt i en 225 gr. forvarmet ovn i 15-20 min. (evt. på en pizzasten).
  • Fordel revet parmesan og frisk basilikum på den færdigbagte pizza, og server med det samme.