Sunde opskrifter Luksus piz... Luksus pizza 110 minutter 1862 kcal Fem ud af fem stjerner til denne fuldkornspizza med soltørrede tomater, bøffelmælksmozzarella, bresaola og artiskokhjerte. Velbekomme. Af Anders Kamark 16. januar 2019 MUMS – Med soltørrede tomater, bøffelmælksmozzarella, bresaola og artiskokhjerte. © Thomas Dahl Hjemmelavet luksus-pizza med bresaola og artiskok Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 hel pizza Fuldkornspizzabund 20 g gær 2 dl vand 2 tsk. havsalt 1 tsk. sukker 350 g fuldkornsmel 150 g hvedemel 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie Tomatsovs 200 g cherrytomater 100 g soltørrede tomater 2 tsk. havsalt 1 tsk. sort peber, friskkværnet Fyld 200 g bøffelmælks-mozzarella 200 g bresaola i skiver 100 g artiskokhjerter 100 g revet parmesan 60 g frisk basilikum Sådan gør du Fuldkornspizzabund: Bland vand med gær, sukker og olie. Bland mel i, når gæren er opløst. Ælt dejen godt, til den er glat og smidig, ca. 10 min. Tilsæt salt, og ælt dejen i yderligere 2-3 min. Det er en stor fordel at have en maskine med en dejkrog til at gøre arbejdet for sig. Lad dejen hæve i 1 time, og rul den derefter ud til en fin pizzabund, ca. 2-3 mm tykkelse. Tomatsovs: Hak cherrytomaterne og de soltørrede tomater fint, og vend dem rundt med salt og peber. Lad det stå i 10 min., og dræn herefter i en si. Fordel derefter de hakkede tomater jævnt på pizzabunden. Fyld og bagning: Skær artiskokhjerter i mindre stykker. Skær bøffelmælksmozzarellaen i skiver, og læg dem oven på tomaterne. Derefter bresaola og artiskokhjerter. Bag pizzaen midt i en 225 gr. forvarmet ovn i 15-20 min. (evt. på en pizzasten). Fordel revet parmesan og frisk basilikum på den færdigbagte pizza, og server med det samme. Pizza