Langtidsbagte tomater i ovn

5 timer
197 kcal

Opskrift på superlækre semidried tomater i ovn. Olien gør, at tomaterne kan holde sig flere uger på køl i en tætsluttet beholder.

Langtidsbagte tomater

SEMIDRIED TOMATER – Langtidsbagning opkoncentrerer smagen i tomaterne. De er virkelig lækre til næsten alt, fx i en sandwich, en salat eller til tapas.

© wichmann+bendtsen

Langtidsbagte tomater i ovn

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 dl

  • 375 g cherrytomater
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
  • ½ håndfuld frisk rosmarin
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 110 gr.
  • Halvér tomaterne, og læg dem på en bageplade med bagepapir med skærefladen opad. Fordel 1/2 dl olie ud over tomaterne.
  • Hak rosmarin, og drys over tomaterne sammen med salt og peber.
  • Bag i 4 timer. Køl tomaterne af, og kom dem i et opbevaringsglas. Hæld resten af olien over, og kom et par stilke rosmarin ved. Opbevar på køl.

TIP: Når tomaterne er brugt op, og du har olien tilbage, så kasér den endelig ikke. Gem den og brug lidt, når du fx laver salat. Olien smager skønt, efter tomaterne og krydderurterne har givet den en masse smag.

TIP: Du kan i princippet bruge alle slags tomater, men husk at jo større de er, jo længere tid, skal de have i ovnen.

TIP: Brug de krydderurter, du bedst kan lide. Fx kan timian bruges i stedet for rosmarin. Du kan også hakke hvidløg og bage med tomaterne, ligesom du kan komme andre smagsgivere i glasset.

I FORM nr. 13/2023