Vegansk squashkage med valnødder og frosting

1,5 time
441 kcal

Denne svampede sag er ikke bare lækker og dekorativ. Den er også uden animalske produkter, så alle kan spise med.

En kage med hvis frosting og pistacienødder drysset på toppen.

SQUASHKAGE – Kagen skal gerne opbevares på køl og kan nemt holde sig frisk i 2-3 dage.

© wichmann+bendtsen

Vegansk squashkage med valnødder og frosting

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 skiver

  • ¼ dl ahornsirup
  • 6¼ g blødt vegansk smør
  • ½ økocitroner, saft og skal
  • ¼ dl havredrik
  • 62 g fintrevet squash
  • 25 g valnødder, fintmalede
  • 50 g hvedemel
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ tsk. natron
  • ¼ tsk. bagepulver

Frosting:

  • 25 g cashewnødder, uristede og usaltede
  • ¼ økocitron, skallen
  • ¼ citron, saften
  • 6¼ g vegansk smør (blok, ikke smørbar), smeltet
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • 37 g silketofu
  • ¼ dl ahornsirup

Topping:

  • 7½ g pistacienødder
  • Økocitron

Sådan gør du:

  • Varm ovnen op til 175 gr.
  • Rør ahornsirup, smør, citron, havredrik og fintrevet squash grundigt sammen.
  • Rør herefter fintmalede valnødder sammen med resten af de tørre ingredienser i en skål for sig.
  • Rør forsigtigt de våde ingredienser sammen med de tørre.
  • Hæld kagedejen over i en brødform (20 x 12 cm) foret med bagepapir. Bag den i ca. 1 time, eller til den er gennembagt.
  • Placér cashewnødderne i en skål. Overhæld dem med kogende vand, og lad dem trække i 30 min.
  • Hæld derefter vandet fra, og blend sammen med citron, smeltet vegansk smør, vanilje, tofu og sirup i 2-3 min., til konsistensen er jævn og cremet. Køl ned ½ times tid.
  • Fordel frosting, finthakkede pistacienødder og fintrevet citronskal på toppen af kagen, når den er kølet lidt af.

TIPS:

  • Du kan lave frostingen dagen før. Så kan den hvile på køl natten over.
  • Du kan også lave en nem og hurtig frosting ved at røre vegansk cream cheese sammen med lidt flormelis, citronsaft og fintrevet citronskal.
  • Test, om kagen er færdig undervejs. Stik et træspyd ned i kagen, hvor den er højest. Kagen er færdig, når der ikke sidder dej på spyddet.
  • De fintmalede valnødder kan erstattes af fx mandelmel, hvis du ikke har en stærk blender.
  • Pres AL væden ud af squashen, før du bager med den, da din dej ellers nemt bliver for våd.
  • Du kan krydre kagen med lidt kanel eller kardemomme. Begge krydderier vil klæde kagen ekstremt godt.