Æblecrumble
Server et stykke æblecrumble til eftermiddagskaffen.

Æblecrumble med mandler

Brug årstidens æbler til denne skønne æblecrumble, som serveres rygende varm med en skefuld cultura.

11. oktober 2016 af I FORM

Til 8 personer

Æblefyld

500 g æbler
4 spsk. flydende honning
Saft af 1 citron

Dej

80 g rørsukker
70 g speltmel
30 g bygmel (eller hvedemel)
50 g bygflager eller havregryn
50 g hakkede mandler
1 tsk. bagepulver
1 æg
1 dl hasselnøddeolie

Sådan gør du

  • Skyl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i både. Læg dem i et ildfast fad gnedet med lidt hasselnøddeolie.
  • Dryp honning og citron over. Bland alle ingredienser til dejen godt, og smuldr den hen over æblerne.
  • Bag ved 200 grader i 25 min., indtil overfladen er sprød.
  • Kan spises med lidt Cultura til.

Vild med mandler? Det er vi også. Men hvor mange mandler må man egentlig spise dagligt? Få svaret her.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler