Æblecrumble
Server et stykke æblecrumble til eftermiddagskaffen.

Æblecrumble med mandler

Brug årstidens æbler til denne skønne æblecrumble, som serveres rygende varm med en skefuld skyr.

11. oktober 2016 af I FORM-redaktionen

Æblecrumble med mandler

8 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 20 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Tid i alt: 45 minutter

INGREDIENSER

Æblefyld

500 g æbler

4 spsk. flydende honning

Saft af 1 citron

Dej

80 g rørsukker

70 g speltmel

30 g bygmel (eller hvedemel)

50 g bygflager eller havregryn

50 g hakkede mandler

1 tsk. bagepulver

1 æg

1 dl hasselnøddeolie

Sådan gør du

  • Skyl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i både. Læg dem i et ildfast fad gnedet med lidt hasselnøddeolie.
  • Dryp honning og citron over. Bland alle ingredienser til dejen godt, og smuldr den hen over æblerne.
  • Bag ved 200 grader i 25 min., indtil overfladen er sprød.
  • Kan spises med lidt skyr til.

næringsindhold pr. person

Energi: 301 kcal

Protein: 4,5 g

Fedt: 14,2 g

Kulhydrat: 40,6 g

Kostfibre: 3,3 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: