Æblecrumble med mandler

45 minutter
301 kcal

Brug årstidens æbler til denne skønne æblecrumble, som serveres rygende varm med en skefuld skyr.

Æblecrumble

Server et stykke æblecrumble til eftermiddagskaffen.

Æblecrumble med mandler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Æblefyld

  • 125 g æbler
  • 1 spsk. flydende honning
  • Saft af 1 citron

Dej

  • 20 g rørsukker
  • 17 g speltmel
  • 7½ g bygmel (eller hvedemel)
  • 12 g bygflager eller havregryn
  • 12 g hakkede mandler
  • ¼ tsk. bagepulver
  • ¼ æg
  • ¼ dl hasselnøddeolie

Sådan gør du

  • Skyl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i både. Læg dem i et ildfast fad gnedet med lidt hasselnøddeolie.

  • Dryp honning og citron over. Bland alle ingredienser til dejen godt, og smuldr den hen over æblerne.

  • Bag ved 200 grader i 25 min., indtil overfladen er sprød.

  • Kan spises med lidt skyr til.