Grønkålssalat med perlebyg og pocheret æg

30 minutter
573 kcal

Lad ikke det pocherede æg afskrække dig fra denne smukke salat, det er slet ikke så svært og det hele værd.

Grønkålssalat

Grønkålssalat

30 minutter
573 kcal
Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 80 g perlebyg
  • 150 g grønkål (nettovægt, efter at stænglen er fjernet)
  • 1 granatæble
  • 1 syrligt æble
  • ½ agurk
  • 1 rødløg
  • 2 lille gulerod
  • 6 halve pekan- eller valnøddekerner

Dressing

  • 4 dl koldpresset rapsolie
  • 1 dl æbleeddike
  • 2 spsk. grov sennep
  • Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan laver du grønkålssalat

  • Skyl og kog perlebyggen, og lad den afkøle. Skyl, tør og hak grønkålen. Pisk dressingen, og vend grønkålen i en spsk. af denne dressing.
  • Grønkål har godt af at marinere i ca. 10 minutter, inden den skal spises.
  • Forløs kernerne fra granatæblet, skær æblet i fine tern. Del agurken på langs, og fjern kernerne fra agurken med en teske. Skær den i skiver.
  • Skær løg i halve ringe, og gulerod i skiver. Vend alt i den marinerede grønkål sammen med perlebyg.
  • Pocher ægget efter anvisningen herunder.
  • Læg det på salaten, og rist nøddekernerne, og knæk dem over.

Pocheret æg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 æg
  • 2 tsk. lys eddike

Sådan pocherer du et æg

  • Varm en grydefuld vand med 1 tsk. lys eddike. Det skal stå lige under koge-punktet. Pisk nu i vandet, så du laver en hvirvel.
  • Hæld ægget i gryden fra et glas, så hviden samler sig om blommen. Lad det stå i 3 minutter.
  • Du tager ægget op med en hulske og lader det dryppe af på et klæde.