Grønkålssalat med æbler, perlebyg og pocheret æg

Lad ikke det pocherede æg afskrække dig fra denne smukke salat, det er slet ikke så svært og det hele værd.

Grønkålssalat 

1 person
40 g perlebyg
75 g grønkål (nettovægt, efter at stænglen er fjernet)
½ granatæble
½ syrligt æble
¼ agurk
½ rødløg
1 lille gulerod
3 halve pekan- eller valnøddekerner
1 æg
1 tsk. lys eddike

Dressing

2 dl koldpresset rapsolie
½ dl æbleeddike
1 spsk. grov sennep
Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan laver du grønkålssalat

  • Skyl og kog perlebyggen, og lad den afkøle. Skyl, tør og hak grønkålen. Pisk dressingen, og vend grønkålen i en spsk. af denne dressing.
  • Grønkål har godt af at marinere i ca. 10 minutter, inden den skal spises.
  • Forløs kernerne fra granatæblet, skær æblet i fine tern. Del agurken på langs, og fjern kernerne fra agurken med en teske. Skær den i skiver.
  • Skær løg i halve ringe, og gulerod i skiver. Vend alt i den marinerede grønkål sammen med perlebyg.
  • Pocher ægget efter anvisningen herunder.
  • Læg det på salaten, og rist nøddekernerne, og knæk dem over.

Derfor skal du spise grønkål

Sådan pocherer du et æg

  • Varm en grydefuld vand med 1 tsk. lys eddike. Det skal stå lige under koge-punktet. Pisk nu i vandet, så du laver en hvirvel.
  • Hæld ægget i gryden fra et glas, så hviden samler sig om blommen. Lad det stå i 3 minutter.
  • Du tager ægget op med en hulske og lader det dryppe af på et klæde.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: