Grønkålssalat
1 person
40 g perlebyg
75 g grønkål (nettovægt, efter at stænglen er fjernet)
½ granatæble
½ syrligt æble
¼ agurk
½ rødløg
1 lille gulerod
3 halve pekan- eller valnøddekerner
1 æg
1 tsk. lys eddike
Dressing
2 dl koldpresset rapsolie
½ dl æbleeddike
1 spsk. grov sennep
Havsalt og friskkværnet sort peber
Sådan laver du grønkålssalat
- Skyl og kog perlebyggen, og lad den afkøle. Skyl, tør og hak grønkålen. Pisk dressingen, og vend grønkålen i en spsk. af denne dressing.
- Grønkål har godt af at marinere i ca. 10 minutter, inden den skal spises.
- Forløs kernerne fra granatæblet, skær æblet i fine tern. Del agurken på langs, og fjern kernerne fra agurken med en teske. Skær den i skiver.
- Skær løg i halve ringe, og gulerod i skiver. Vend alt i den marinerede grønkål sammen med perlebyg.
- Pocher ægget efter anvisningen herunder.
- Læg det på salaten, og rist nøddekernerne, og knæk dem over.
Sådan pocherer du et æg
- Varm en grydefuld vand med 1 tsk. lys eddike. Det skal stå lige under koge-punktet. Pisk nu i vandet, så du laver en hvirvel.
- Hæld ægget i gryden fra et glas, så hviden samler sig om blommen. Lad det stå i 3 minutter.
- Du tager ægget op med en hulske og lader det dryppe af på et klæde.