Grønkålssalat med æbler, perlebyg og pocheret æg

Lad ikke det pocherede æg afskrække dig fra denne smukke salat, det er slet ikke så svært og det hele værd.

Grønkålssalat

1 person

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

40 g perlebyg

75 g grønkål (nettovægt, efter at stænglen er fjernet)

½ granatæble

½ syrligt æble

¼ agurk

½ rødløg

1 lille gulerod

3 halve pekan- eller valnøddekerner

Dressing

2 dl koldpresset rapsolie

½ dl æbleeddike

1 spsk. grov sennep

Havsalt og friskkværnet sort peber

Sådan laver du grønkålssalat

  • Skyl og kog perlebyggen, og lad den afkøle. Skyl, tør og hak grønkålen. Pisk dressingen, og vend grønkålen i en spsk. af denne dressing.
  • Grønkål har godt af at marinere i ca. 10 minutter, inden den skal spises.
  • Forløs kernerne fra granatæblet, skær æblet i fine tern. Del agurken på langs, og fjern kernerne fra agurken med en teske. Skær den i skiver.
  • Skær løg i halve ringe, og gulerod i skiver. Vend alt i den marinerede grønkål sammen med perlebyg.
  • Pocher ægget efter anvisningen herunder.
  • Læg det på salaten, og rist nøddekernerne, og knæk dem over.

Pocheret æg

1 person

INGREDIENSER

1 æg

1 tsk. lys eddike

Sådan pocherer du et æg

  • Varm en grydefuld vand med 1 tsk. lys eddike. Det skal stå lige under koge-punktet. Pisk nu i vandet, så du laver en hvirvel.
  • Hæld ægget i gryden fra et glas, så hviden samler sig om blommen. Lad det stå i 3 minutter.
  • Du tager ægget op med en hulske og lader det dryppe af på et klæde.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: