Oksefrikadeller på spyd med edamamehummus og grønt

45 minutter
275 kcal

Sæt oksefrikadellerne på spyd, og servér med edamamehummus og grøntsager som en nem og lækker madpakke. Find opskriften her.

Frikadeller på spyd med grøntsager og dip

LÆKRE OKSEFRIKADELLESPYD MED EDAMAMEHUMMUS - et sikkert hit på madpakken

© wichmann+bendtsen

Oksefrikadeller på spyd med edamamehummus og grønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer / 12 spyd

Deller:

  • 133 g hakket oksekød, 5-7 % fedt
  • ½ tsk. havsalt
  • æg
  • ½ tsk. basilikum, tørret
  • Sort peber, friskkværnet
  • ⅓ dl minimælk
  • ½ fed hvidløg
  • løg
  • 16 g bredbladet persille
  • 13 g havregryn

Edamamehummus:

  • 66 g edamamebønner
  • ⅓ fed hvidløg
  • ½ dl skyr
  • ¼ citron, saften
  • ¼ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Tilbehør:

  • ⅓ kg gr ntsager, fx gulerod og agurk
  • Evt. krydderurter

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 gr.
  • Rør kød og salt godt sammen, og vend æg, basilikum og lidt peber i. Blend kødet med mælk, hvidløg, løg, persille og havregryn.
  • Form ca. 24 deller, læg på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i 25 min.
  • Blend alle ingredienser til hummussen sammen.
  • Skær grøntsagerne i stave.
  • Sæt deller på spyd, og servér med grøntsager, hummus og evt. krydderurter.

TIP! Dellerne er også lækre i en klassisk tomatsauce, så hvis du laver dobbelt portion, har du til både madpakkerne og aftensmaden.Du kan også tilsætte chili til hummussen, som i øvrigt er lige så skøn på brød samt i salater og wraps.