Oksefrikadeller på spyd med edamamehummus og grønt

45 minutter
275 kcal

Oksefrikadeller på spyd med hummus og gnavegrønt er et sikkert hit – såvel til aftensmaden, på buffetbordet, i picnickurven eller i madpakken.

Frikadeller på spyd med grøntsager og dip

LÆKRE OKSEFRIKADELLESPYD MED EDAMAMEHUMMUS - et sikkert hit på madpakken

© wichmann+bendtsen

Oksefrikadeller på spyd med edamamehummus og grønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer / 12 spyd

Deller:

  • 133 g hakket oksekød, 5-7 % fedt
  • ½ tsk. havsalt
  • æg
  • ½ tsk. basilikum, tørret
  • Sort peber, friskkværnet
  • ⅓ dl minimælk
  • ½ fed hvidløg
  • løg
  • 16 g bredbladet persille
  • 13 g havregryn

Edamamehummus:

  • 66 g edamamebønner
  • ⅓ fed hvidløg
  • ½ dl skyr
  • ¼ citron, saften
  • ¼ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Tilbehør:

  • ⅓ kg gr ntsager, fx gulerod og agurk
  • Evt. krydderurter

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 gr.
  • Rør kød og salt godt sammen, og vend æg, basilikum og lidt peber i. Blend kødet med mælk, hvidløg, løg, persille og havregryn.
  • Form ca. 24 deller, læg på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag i 25 min.
  • Blend alle ingredienser til hummussen sammen.
  • Skær grøntsagerne i stave.
  • Sæt deller på spyd, og servér med grøntsager, hummus og evt. krydderurter.

TIP! Dellerne er også lækre i en klassisk tomatsauce, så hvis du laver dobbelt portion, har du til både madpakkerne og aftensmaden.Du kan også tilsætte chili til hummussen, som i øvrigt er lige så skøn på brød samt i salater og wraps.