Lad dig inspirere af det franske køkken med denne cafe-klassiker. Denne udsøgte salat kan du lave på bare 15 minutter og servere til både frokost og aftensmad. Bon appetit.
Gør de grønne bønner i stand, og kog dem i 2 minutter i letsaltet vand med rapsoliedryp.
Lad dem dryppe af og afkøle i en sigte.
Gør salaten i stand, og anret den på en tallerken med de to slags bønner.
Rist osten i olivenolie i kort tid ved høj varme på en slip-let-pande.
Anret osten på salaten.
Top med valnødder og rugcroutoner – dressing og evt. lavendel.
RUGCROUTONER – LAV DEM SELV: Tern af rugbrød ristes i 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie med presset hvidløg og lidt salt, til de er gyldne. Afkøles på fedtsugende papir.
TIP! Vinaigrette med sennep er meget populært og meget fransk. Man kan anvende den fine eller den grove sennep fra Dijon. 2 dl ekstra jomfruolivenolie, 0,5 dl hvidvinseddike, 1 spsk. dijonsennep, havsalt og kværnet sort peber. Alle ingredienser skal have stuetemperatur. Pisk olien, først med eddike, så med sennep, og smag så til med salt og peber.