Salat med chevre chaud og bønner
1 person
Forberedelsestid: 10 minutter
Tilberedningstid: 5 minutter
Tid i alt: 15 minutter
2.3 spsk. udblødte og kogte hvide bønner, ca. 25 g tør vægt (udblødes i 8 timer og koges møre med bid i ca. 35 min. i letsaltet vand)
100 g grønne bønner – haricots verts
1 hjertesalat
3 valnøddekerner
3 små skiver gedeost a 10 g
Evt. spiselige lavendelblomster
Koldpresset rapsolie
Havsalt og kværnet sort peber
2 spsk. rugcroutoner, se tip
1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. senneps-vinaigrette, se tip
Sådan laver du salat med chevre chaud og bønner
- Gør de grønne bønner i stand, og kog dem i 2 minutter i letsaltet vand med rapsoliedryp.
- Lad dem dryppe af og afkøle i en sigte.
- Gør salaten i stand, og anret den på en tallerken med de to slags bønner.
- Rist osten i olivenolie i kort tid ved høj varme på en slip-let-pande.
- Anret osten på salaten.
- Top med valnødder og rugcroutoner – dressing og evt. lavendel.
næringsindhold pr. person
Energi: 507 kcal
Protein: 17,3 g
Fedt: 33,6 g
Kulhydrat: 40,7 g
Kostfibre: 12,1 g

Tern af rugbrød ristes i 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie med presset hvidløg og lidt salt, til de er gyldne. Afkøles på fedtsugende papir.

Vinaigrette med sennep er meget populært og meget fransk. Man kan anvende den fine eller den grove sennep fra Dijon. 2 dl ekstra jomfruolivenolie, 0,5 dl hvidvinseddike, 1 spsk. dijonsennep, havsalt og kværnet sort peber. Alle ingredienser skal have stuetemperatur. Pisk olien, først med eddike, så med sennep, og smag så til med salt og peber.