Spis 150 g bær - hver eneste dag

De små lækkerbiskener er proppet til bristepunktet med sundhed.

Bær er nemlig de mest koncentrerede kilder til sunde plantestoffer, bl.a. antioxidanter, der fungerer som en slags indre rustbeskyttelse. Og den har du brug for om sommeren, fordi sollyset danner en del frie radikaler, som huden skal bruge antioxidanter for at neutralisere.

Forskning viser, at bær desuden er gode til at få styr på både kolesteroltal og blodtryk, ligesom fx blåbær styrker de små blodkar i øjet og formentlig også beskytter mod grå stær.

Sådan gør du

Bær opfattes stadigvæk som lidt af en luksusvare, som man kun nipper af til dessert. Men det er bær altså alt, alt for sunde til! Gør dem til en fast gæst i dit køkken, så du spiser 150 g hver eneste dag - især her i sommersæsonen, når butikkerne bugner af jordbær, hindbær og solbær. Og selv om 150 g lyder af meget, får du dem let flettet ind i din hverdagskost: som drys på yoghurt og havregryn, som puré på brød, i salater og som ingrediens i din hjemmelavede smoothie. Endelig kan du spise de sunde bær som snacks i stedet for popcorn, chips og andre usunde mellemmåltider.

Husk at vælge bær fra hele farvepaletten, for bærrenes farvestoffer er langt hen ad vejen også de sunde stoffer. Så grib ikke automatisk ud efter jordbær, hindbær og blåbær hver gang, men spis dig også gennem de mere specielle som solbær, stikkelsbær, ribs og brombær. De bugner nemlig af andre sunde stoffer.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background