Regnbue is og jordbær på skærebræt
© wichmann+bendtsen

Regnbueis med bananer

Er du også fan af den klassiske trefarvede is? Prøv i stedet denne sundere version med bananer.

15. marts 2018 af Signe Moesby Leth

Regnbueis med bananer

10 skiver

Chokoladelag:
2½ store, frosne bananer, godt modne
½ dl mælk
½ tsk. vaniljepulver
1 spsk. akaciehonning
1-2 spsk. mørkt kakaopulver

Jordbærlag:

2½ store, frosne bananer, godt modne
½ dl mælk
½ tsk. vaniljepulver
1 spsk. akaciehonning
1 dl jordbær

Vaniljelag:

3 store, frosne bananer, godt modne
½ dl mælk
1 tsk. vaniljepulver

Evt. tilbehør: Jordbær

Sådan laver du regnbueis med bananer

  • Start med chokoladelaget. Skær de frosne bananer i skiver, og kom dem og de øvrige ingredienser i en foodprocessor. Blend, indtil du har en tyk og cremet is uden klumper.
  • Hæld isen i en rugbrødsform foret med bagepapir, og sæt den i fryseren i en times tid, så den kan blive ordentligt fast i det. Gentag processen, og tilføj først jordbærlaget og efter et par timers frysning vaniljelaget. 
  • Lad isen hvile i et par timer, efter at du har tilføjet det sidste lag, så den kan blive helt nedkølet. Isen smelter hurtigt, så tag den først ud af fryseren, lige inden det er tid til at skære den i skiver og servere den. Anret evt. med friske jordbær.

Næringsindhold pr. skive:

Energi: 115 kcal
Protein: 2,1 g
Fedt: 0,6 g
Kulhydrat: 26,1 g
Kostfibre: 2,1 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler