Skyrshot med svesker, ristede hasselnødder og lakridslåg

20 minutter
137 kcal

Let og lækker dessert med skyr, svesker og lakrids.

Skyrshot med svesker, ristede hasselnødder og lakridslåg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 svesker med sten
  • 150 g skyr
  • dl minimælk
  • ½ appelsin
  • 2 tsk. lakridspulver
  • 8 ristede hasselnødder*

Sådan gør du

  • Fjern sten fra svesker, og skær disse i fine tern.

  • Blend svesker med skyr, mælk og appelsinsaft til en luftig og glat mousse.

  • Anret i små kolde glas, der har været ½ time i køleskab eller 10 minutter i fryseren.

  • Stil de fyldte glas på køl i 10 minutter.

  • Del hasselnødderne, og anret shots med lakridsdrys og hasselnødder.

*Du kan købe de ristede hasselnødder fra Piemonte, men du kan også riste dem selv og derefter gnide dem mellem håndfladerne, så skallerne ryger af.

Skyr spises ofte som morgenmad - men faktisk er det supersunde surmælksprodukt også ideelt som mellemmåltid og tilbehør til frokost og aftensmad.