Skyrshot med svesker, ristede hasselnødder og lakridslåg

Let og lækker dessert med skyr, svesker og lakrids.

5. november 2013 af I FORM-redaktionen

Skyrshot med svesker, ristede hasselnødder og lakridslåg

4 personer

TIDSFORBRUG

Tid i alt: 20 minutter

INGREDIENSER

4 svesker med sten

300 g skyr

0,5 dl minimælk

1 appelsin

4 tsk. lakridspulver

16 ristede hasselnødder*

Sådan gør du

  • Fjern sten fra svesker, og skær disse i fine tern.
  • Blend svesker med skyr, mælk og appelsinsaft til en luftig og glat mousse.
  • Anret i små kolde glas, der har været ½ time i køleskab eller 10 minutter i fryseren.
  • Stil de fyldte glas på køl i 10 minutter.
  • Del hasselnødderne, og anret shots med lakridsdrys og hasselnødder.

*Du kan købe de ristede hasselnødder fra Piemonte, men du kan også riste dem selv og derefter gnide dem mellem håndfladerne, så skallerne ryger af.

Skyr spises ofte som morgenmad - men faktisk er det supersunde surmælksprodukt også ideelt som mellemmåltid og tilbehør til frokost og aftensmad.

næringsindhold pr. person

Energi: 137 kcal

Protein: 10,8 g

Fedt: 3,4 g

Kulhydrat: 16,5 g

Kostfibre: 1,5 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: