Her får du opskrifterne på Chokos sweets og Lime love.
Choko sweets
12 stk.
12 pinde (træ eller plastic)
100 gram mandler
80 gram dadler med sten (stenen pilles ud inden brug)
½ lille moset banan
Skal fra ½ økoappelsin
1 spsk. smeltet kokosolie
½ tsk. vanilje
1½ spsk. godt kakaopulver
Overtræk
50 gram 70 pct. chokolade
Valgfri pynt (se tips)
Sådan gør du
- Hak mandlerne i foodprocessor til meget fine stykker, og kør herefter alle ingredienserne sammen til en dej.
- Er den for klæg, så sæt den i køleskabet, til den bliver mere fast. Tjek den jævnligt, så den ikke bliver for hård.
- Form dejen til 12 kugler, og sæt dem på pind.
- Læg dem i fryseren i mindst 2 timer, til de bliver hårde.
- Dyp dem nu i smeltet chokolade og valgfri pynt, og plant pindene i fx en skål sukker, mens chokoladen stivner.
- Serveringstips: Stil popcakes frem i skålen med sukker, hvorfra gæsterne lige kan snuppe en.
Næringsindhold pr. stk.
Kcal: 102
Protein: 2,25 g
Kulhydrat: 9,5 g
Fedt: 6,5 g
Kostfibre: 1,25 g
Her kan du finde flere opskrifter på lækkert og sundt julekonfekt
Lime love
10 pinde (træ eller plastic)
100 gram cashewnødder
100 gram dadler
Saft af 1 økolime + skal derfra
1 spsk. smeltet kokosolie
½ tsk. vanilje
Overtræk
50 gram 70 pct. chokolade
Valgfri pynt (se tips)
Sådan gør du
- Hak cashewnødderne i foodprocessor til små stykker, og kør herefter alle ingredienserne sammen til en dej.
- Er den for klæg, kan du give den lidt tid i køleskabet (se under choko sweets).
- Form dejen til 10 kugler, og sæt dem på hver sin pind.
- Sæt dem i fryseren i mindst 2 timer, så de bliver hårde.
- Dyp dem i smeltet chokolade og valgfri pynt, og lad chokoladen stivne.
Næringsindhold pr. stk.
Kcal: 130
Protein: 2,5 g
Kulhydrat: 11,9 g
Fedt: 8,3 g
Kostfibre: 1,25 g