Sunde opskrifter Desserter Chia-mouss... Chia-mousse med varm æblecrunch 45 minutter 236 kcal Trænger du til sund forkælelse? Så prøv denne fantastiske dessert med chiafrø og æblecrunch. Af Luise Vindahl 11. oktober 2016 Chia-mousse med varm æblecrunch Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 personer Chia-mousse 83 ml mælk (fx komælk, mandelmælk eller kokosmælk) 1⅓ spsk. chiafrø Skal fra ½ økocitron Æblecrunch ⅓ stort æble ⅓ spsk. smør/kokosolie ⅓ spsk. flydende honning/ahornsirup 20 ml solsikkekerner 20 ml græskarkerner 20 ml hasselnødder ¼ tsk. kanel ⅓ knsp. stødt ingefær ⅓ knsp. havsalt Til anretning 2 tsk. nøddesmør 4 tsk. græsk yoghurt, 10 pct., eller kokosyoghurt ¼ æble i tynde både Lidt honning/ahornsirup Sådan laver du chia-mousse med varm æblecrunch Bland mælk, chiafrø og citronskal i en skål, og stil den til side i 15-30 min. Rør af og til. Tilsæt evt. lidt honning. Skær æblet i små tern. Smelt smør og honning på en pande. Tilsæt æbler, solsikke- og græskarkerner, hasselnødder og krydderier, og lad det simre i 7-8 min. Rør af og til, indtil æblerne er gyldne og bløde, og kerner og nødder er sprøde. Find 6 dessertglas. Læg et par skefulde chiamousse i bunden af hvert glas. Læg 1 tsk. nøddesmør ovenpå efterfulgt af et par skefulde yoghurt. Top op med den varme æblecrunch mixet med et par friske æblebåde og dryp af honning eller ahornsirup. Chiafrø