Chia-mousse med varm æblecrunch
6 personerSkal du lige have genopfrisket, hvorfor chiafrø er så fantastiske?
Æblecrunch
1 stort æble
1-2 spsk. smør/kokosolie
1-2 spsk. flydende honning/ahornsirup
60 ml solsikkekerner
60 ml græskarkerner
60 ml hasselnødder
½ tsk. kanel
1 knivspids stødt ingefær
1 knivspids havsalt
Sådan laver du chia-mousse med varm æblecrunch
Chia-mousse- Bland mælk, chiafrø og citronskal i en skål, og stil den til side i 15-30 min.
- Rør af og til.
- Tilsæt evt. lidt honning.
- Skær æblet i små tern.
- Smelt smør og honning på en pande.
- Tilsæt æbler, solsikke- og græskarkerner, hasselnødder og krydderier, og lad det simre i 7-8 min.
- Rør af og til, indtil æblerne er gyldne og bløde, og kerner og nødder er sprøde.
- Find 6 dessertglas. Læg et par skefulde chiamousse i bunden af hvert glas.
- Læg 1 tsk. nøddesmør ovenpå efterfulgt af et par skefulde yoghurt.
- Top op med den varme æblecrunch mixet med et par friske æblebåde og dryp af honning eller ahornsirup.
Protein: 8,9 g Fedt: 17,6 g
Kulhydrat: 13,1 g
Kostfibre: 3,7 g