Chia-mousse med varm æblecrunch

45 minutter
236 kcal

Trænger du til sund forkælelse? Så prøv denne fantastiske dessert med chiafrø og æblecrunch.

Glas med chia-mousse

Chia-mousse med varm æblecrunch

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Chia-mousse

  • 83 ml mælk (fx komælk, mandelmælk eller kokosmælk)
  • 1⅓ spsk. chiafrø
  • Skal fra ½ økocitron

Æblecrunch

  • stort æble
  • ⅓ spsk. smør/kokosolie
  • ⅓ spsk. flydende honning/ahornsirup
  • 20 ml solsikkekerner
  • 20 ml græskarkerner
  • 20 ml hasselnødder
  • ¼ tsk. kanel
  • ⅓ skvis stødt ingefær
  • ⅓ skvis havsalt

Til anretning

  • 2 tsk. nøddesmør
  • 4 tsk. græsk yoghurt, 10 pct., eller kokosyoghurt
  • ¼ æble i tynde både
  • Lidt honning/ahornsirup

Sådan laver du chia-mousse med varm æblecrunch

  • Bland mælk, chiafrø og citronskal i en skål, og stil den til side i 15-30 min.

  • Rør af og til.

  • Tilsæt evt. lidt honning.

  • Skær æblet i små tern.

  • Smelt smør og honning på en pande.

  • Tilsæt æbler, solsikke- og græskarkerner, hasselnødder og krydderier, og lad det simre i 7-8 min.

  • Rør af og til, indtil æblerne er gyldne og bløde, og kerner og nødder er sprøde.

  • Find 6 dessertglas. Læg et par skefulde chiamousse i bunden af hvert glas.

  • Læg 1 tsk. nøddesmør ovenpå efterfulgt af et par skefulde yoghurt.

  • Top op med den varme æblecrunch mixet med et par friske æblebåde og dryp af honning eller ahornsirup.