Glas med chia-mousse
© David Frenkiel

Chia-mousse med varm æblecrunch

Trænger du til sund forkælelse? Så prøv denne fantastiske dessert med chiafrø og æblecrunch.

11. oktober 2016 af Luise Vindahl

Chia-mousse med varm æblecrunch

6 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 7 minutter

Tilberedningstid: 8 minutter

Tid i alt: 45 minutter - Trækketid; 30 minutter

INGREDIENSER

Chia-mousse

250 ml mælk (fx komælk, mandelmælk eller kokosmælk)

4 spsk. chiafrø

Skal fra ½ økocitron

Æblecrunch

1 stort æble

1-2 spsk. smør/kokosolie

1-2 spsk. flydende honning/ahornsirup

60 ml solsikkekerner

60 ml græskarkerner

60 ml hasselnødder

½ tsk. kanel

1 knsp. stødt ingefær

1 knsp. havsalt

Til anretning

6 tsk. nøddesmør

12 tsk. græsk yoghurt, 10 pct., eller kokosyoghurt

½ æble i tynde både

Lidt honning/ahornsirup

Sådan laver du chia-mousse med varm æblecrunch

  • Bland mælk, chiafrø og citronskal i en skål, og stil den til side i 15-30 min.
  • Rør af og til.
  • Tilsæt evt. lidt honning.
  • Skær æblet i små tern.
  • Smelt smør og honning på en pande.
  • Tilsæt æbler, solsikke- og græskarkerner, hasselnødder og krydderier, og lad det simre i 7-8 min.
  • Rør af og til, indtil æblerne er gyldne og bløde, og kerner og nødder er sprøde.
  • Find 6 dessertglas. Læg et par skefulde chiamousse i bunden af hvert glas.
  • Læg 1 tsk. nøddesmør ovenpå efterfulgt af et par skefulde yoghurt.
  • Top op med den varme æblecrunch mixet med et par friske æblebåde og dryp af honning eller ahornsirup.

Næringsindhold pr. person

Energi: 236 kcal

Protein: 8,9 g

Fedt: 17,6 g

Kulhydrat: 13,1 g

Kostfibre: 3,7 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: