Hjemmelavede pølsebrød

105 minutter
166 kcal

Giv dig i kast med hjemmelavede pølsebrød, og løft fastfoodklasssikeren til nye højder. Og så er det bare nemt!

pølsebrød

Hjemmelavede pølsebrød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 3¾ g gær
  • ⅓ dl lunkent vand
  • ¾ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ æg
  • 12 g grahamsmel
  • 47 g hvedemel
  • ¼ tsk. havsalt
  • Mælk til pensling

Sådan gør du

  • Rør gær ud i vand, og tilsæt olie og æg.
  • Kom mel i, og ælt dejen (evt. på røremaskine) i 5 min. Tilsæt herefter salt.
  • Lad nu dejen hæve tildækket og lunt i 45 min.
  • Form dejen til 6 aflange pølsebrød, og lad dem efterhæve i 30 min. Varm ovnen op til 180 gr. 5. Pensl brødene med mælk, og bag dem i ca. 18 min.
  • Lad brødene køle af på en bagerist.

TIP! Et nip kardemomme i dejen giver brødene en lidt sødlig smag.