Low FODMAP-brød med solsikke- og græskarkerner

2 timer
168 kcal

Det kan være svært at undvære brød på low FODMAP-diæten – men det behøver du heller ikke. Prøv vores lækre opskrift med majs-, ris- og quinoamel, og bag 1 stort brød eller 15 små muffinboller.

Et par skiver low FODMAP-brød sammen med lidt ost og bær.

LOW FODMAP-BRØD – Normalt er brød udelukket på low FODMAP-diæten, men dette glutenfrie brød kan du godt tåle.

© Betina Hastoft

Low FODMAP-brød med solsikke- og græskarkerner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 brød / 15 skiver

  • 50 g gær
  • 10 dl vand
  • 2 æg
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. ahornsirup
  • 2 tsk. havsalt
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 200 g risflager
  • 350 g majsmel
  • 200 g rismel
  • 350 g quinomel

Sådan gør du

  • Rør gær ud i lunt vand, og tilsæt æg, olie, sirup, salt og kerner. Rør flager samt de forskellige meltyper i lidt ad gangen. Rør dejen grundigt sammen, den skal være en anelse klistret.
  • Lad dejen hvile i ca. 45 min.
  • Kom dejen i en smurt rugbrødsform på ca. 2 liter eller i muffinforme. Lad dejen hvile i yderligere 30 min.
  • Bag brødet ved 180 gr. varmluft i ca. 35 min. Boller bagt i muffinforme skal have ca. 20 min.
  • Nyd brødet lunt og friskbagt med fx skæreost og lidt bær til.

OBS! Er du på low FODMAP-diæten, må du max. 60 g hindbær eller 40 g blåbær pr. måltid.

TIP! Få flere forslag til low FODMAP-opskrifter.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background