Low FODMAP-brød med solsikke- og græskarkerner

2 timer
168 kcal

Det kan være svært at undvære brød på low FODMAP-diæten – men det behøver du heller ikke. Prøv vores lækre opskrift med majs-, ris- og quinoamel, og bag 1 stort brød eller 15 små muffinboller.

Et par skiver low FODMAP-brød sammen med lidt ost og bær.

LOW FODMAP-BRØD – Normalt er brød udelukket på low FODMAP-diæten, men dette glutenfrie brød kan du godt tåle.

© Betina Hastoft

Low FODMAP-brød med solsikke- og græskarkerner

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 brød / 15 skiver

  • 50 g gær
  • 10 dl vand
  • 2 æg
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. ahornsirup
  • 2 tsk. havsalt
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 200 g risflager
  • 350 g majsmel
  • 200 g rismel
  • 350 g quinomel

Sådan gør du

  • Rør gær ud i lunt vand, og tilsæt æg, olie, sirup, salt og kerner. Rør flager samt de forskellige meltyper i lidt ad gangen. Rør dejen grundigt sammen, den skal være en anelse klistret.
  • Lad dejen hvile i ca. 45 min.
  • Kom dejen i en smurt rugbrødsform på ca. 2 liter eller i muffinforme. Lad dejen hvile i yderligere 30 min.
  • Bag brødet ved 180 gr. varmluft i ca. 35 min. Boller bagt i muffinforme skal have ca. 20 min.
  • Nyd brødet lunt og friskbagt med fx skæreost og lidt bær til.

OBS! Er du på low FODMAP-diæten, må du max. 60 g hindbær eller 40 g blåbær pr. måltid.

TIP! Få flere forslag til low FODMAP-opskrifter.