Hjemmelavet gammeldags agurkesalat

2 timer
54 kcal

Opskrift på verdens bedste hjemmelavede agurkesalat. Kan spises allerede efter et par timer, men smager endnu bedre dagen efter.

agurkesalat

AGURKESALAT – Når du bruger havsalt, forstærker du sprødheden i grøntsagerne.

© wichmann+bendtsen

Hjemmelavet gammeldags agurkesalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 DL

  • ¾ agurker
  • havsalt
  • peberkorn
  • laurbærblade

Lage:

  • 1¼ dl lys lagereddike
  • ½ dl vand
  • ½ dl sukker

Sådan gør du:

  • Skær agurkerne i tynde skiver. Enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern.
  • Fordel på køkkenrulle, og drys med salt.
  • Kog eddike, vand og sukker op, så sukkeret smelter. Køl lagen af.
  • Dup agurkeskiverne med køkkenrullen, og kom dem i et glas sammen med peberkorn og laurbærblade. Hæld den afkølede lage over agurkerne, til de er helt dækkede, og lad trække på køl.

TIP: Tilsætter du ingefær får agurkerne et asiastisk twist, mens chili eller lime vil give et friskt pust, og dild vil bidrage til dansk mormor-smag.

I FORM nr. 13/2023