Hjemmelavet gammeldags agurkesalat

2 timer
54 kcal

Opskrift på verdens bedste hjemmelavede agurkesalat. Kan spises allerede efter et par timer, men smager endnu bedre dagen efter.

agurkesalat

AGURKESALAT – Når du bruger havsalt, forstærker du sprødheden i grøntsagerne.

© wichmann+bendtsen

Hjemmelavet gammeldags agurkesalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 DL

  • ¾ agurker
  • havsalt
  • peberkorn
  • laurbærblade

Lage:

  • 1¼ dl lys lagereddike
  • ½ dl vand
  • ½ dl sukker

Sådan gør du:

  • Skær agurkerne i tynde skiver. Enten med en skarp kniv eller på et mandolinjern.
  • Fordel på køkkenrulle, og drys med salt.
  • Kog eddike, vand og sukker op, så sukkeret smelter. Køl lagen af.
  • Dup agurkeskiverne med køkkenrullen, og kom dem i et glas sammen med peberkorn og laurbærblade. Hæld den afkølede lage over agurkerne, til de er helt dækkede, og lad trække på køl.

TIP Tilsætter du ingefær får agurkerne et asiastisk twist, mens chili eller lime vil give et friskt pust, og dild vil bidrage til dansk mormor-smag.

I FORM nr. 13/2023