Veggieburger med syltede rodfrugter og chilimayo

55 minutter
560 kcal

Der er rodfrugter både i bøf og fyld i denne skønne vegetarburger med masser af smag.

Veggieburger med syltede rodfrugter og chilimayo

RODFRUGTER er både fyldige og mættende, og derfor er de ret geniale i kødfrie retter som denne vegetarburger.

© Skovdal Nordic

Veggieburger med syltede rodfrugter og chilimayo

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 125 g selleriknold
  • 125 g gulerod
  • 125 g kikærter, fra dåse
  • ½ æg
  • ½ fed hvidløg
  • ½ tsk. paprika
  • 25 g havregryn
  • 25 g hvedemel
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie

Syltede rodfrugter:

  • 1 gulerødder
  • ¾ pastinakker
  • ½ dl æbleeddike
  • ¼ vand
  • ⅓ dl sukker
  • ¼ tsk. korianderfrø
  • ½ lille tørret chili

Tilbehør:

  • 2 fuldkornsburgerboller
  • 2 spsk. chilimayo eller aioli
  • Sprød salat

Sådan gør du

  • Skræl og riv selleri og gulerødder og findel i en foodprocessor eller minihakker sammen med kikærterne. Rør det sammen med æg, knust hvidløg, paprika, havregryn og mel til en farslignende blanding.
  • Lad farsen trække 10-15 min. og krydr den godt med salt og peber.
  • Form til 4 store bøffer og steg på en middelvarm pande penslet med olie ca. 5 min. på hver side.
  • Skræl og riv gulerødder og pastinak i lange strimler og kom i en skål.
  • Bring eddike, vand, sukker og krydderier i kog, til sukkeret er opløst, og hæld lagen over rodfrugterne. Lad trække i mindst 15 min.
  • Lun og flæk bollerne, smør med mayo, og fyld med salat, bøf og syltede rødder.

TIP Rodfrugtebøfferne kan også formes til små frikadeller, og de smager godt både varme og kolde.