Falafelwraps med cashewcreme

30 minutter
381 kcal

Prøv en lidt sundere version af falafel med denne veganske opskrift, hvor du får dampet savoykål som brød – og masser af smag og grøn power!

Falafelwraps med cashewcreme, opskrift

Falafelwraps med cashewcreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 savojkålblade (eller spidskål)
  • 66 g tomater
  • ⅓ håndfuld spirer

Falafler

  • 50 g pistacienødder (usaltede)
  • 80 g kogte kikærter (vi har købt dem på dåse)
  • ⅓ håndfuld frisk mynte
  • ⅓ håndfuld frisk basilikum
  • ½ fed hvidløg
  • lille løg
  • 1 spsk. jomfruolivenolie
  • ⅓ tsk. knust spidskommen
  • ⅓ spsk. sesammel
  • ⅓ tsk. bagepulver

Cashewcreme

  • 26 g usaltede cashewnødder
  • ¼ dl sojamælk/alm. mælk
  • ¼ økocitron (saft og skal)
  • ¼ tsk. havsalt
  • ⅓ nip stevia

Persilledressing

  • ½ dl vegansk yoghurt/skyr
  • ⅓ håndfuld finthakket persille
  • Havsalt og kværnet peber

Sådan gør du

  • Blend pistacienødder og de friske krydderurter til en fin masse – det må ikke blive til nøddesmør!
  • Kom massen i en skål, og blend så kikærterne sammen med olie. Rør derefter de to masser sammen med de øvrige falafel-ingredienser.
  • Form 18 små kugler, og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 min.
  • Blend ingredienserne til cashewcremen sammen, og rør persilledressingen sammen.
  • Kom kålbladene i kogende vand i 15 sekunder.
  • Fordel falafelkugler, tomater, spirer og de to slags dressing på kålbladene, og rul dem sammen.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her