Se her hvor spændende, farverig og appetitlig vegetarmad kan være.

Falafelwraps med cashewcreme

Prøv en lidt sundere version af falafel med dampet savoykål som brød, fyldt med smag og grøn power!

Falafelwraps med cashewcreme

6 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

6 savojkålblade (eller spidskål)

200 g tomater

1 håndfuld spirer

Falafler

150 g pistacienødder (usaltede)

240 g kogte kikærter (vi har købt dem på dåse)

1 håndfuld frisk mynte

1 håndfuld frisk basilikum

2 fed hvidløg

1 lille løg

3 spsk. jomfruolivenolie

1 tsk. knust spidskommen

1 spsk. sesammel

1 tsk. bagepulver

Cashewcreme

80 g usaltede cashewnødder

¾ dl sojamælk/alm. mælk

½ økocitron (saft og skal)

½ tsk. havsalt

1 nip stevia

Persilledressing

2 dl vegansk yoghurt/skyr

1 håndfuld finthakket persille

Havsalt og kværnet peber

  • Blend pistacienødder og de friske krydderurter til en fin masse – det må ikke blive til nøddesmør!
  • Kom massen i en skål, og blend så kikærterne sammen med olie. Rør derefter de to masser sammen med de resterende ingredienser.

  • Form 18 små kugler, og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 min.
  • Blend ingredienserne til cashew­cremen sammen, og rør persille­dressingen sammen.
  • Kom kålbladene i kogende vand i 15 sekunder.
  • Fordel falafelkugler, tomater, spirer og de to slags dressing på kålbladene, og rul dem sammen.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her

næringsindhold pr. person

Energi: 380,5 kcal

Protein: 16 g

Fedt: 25,3 g

Kulhydrat: 24,8 g

Kostfibre: 6,2 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: