Se her hvor spændende, farverig og appetitlig vegetarmad kan være.

Falafelwraps med cashewcreme

Prøv en lidt sundere version af falafel med dampet savoykål som brød, fyldt med smag og grøn power!

24. september 2014 af I FORM

Falafler

6 personer

6 savojkålblade (eller spidskål)
200 g tomater
1 stor håndfuld spirer

Falafler

150 g pistacienødder (usaltede)
240 g kogte kikærter (vi har købt dem på dåse)
1 håndfuld frisk mynte
1 håndfuld frisk basilikum
2 fed hvidløg
1 lille løg
3 spsk. jomfruolivenolie
1 tsk. knust spidskommen
1 spsk. sesammel
1 tsk. bagepulver

Cashewcreme

80 g usaltede cashewnødder
¾ dl sojamælk/alm. mælk
½ økocitron (saft og skal)
½ tsk. havsalt
Et nip stevia

Persilledressing

2 dl vegansk yoghurt/skyr
1 håndfuld finthakket persille
Havsalt og kværnet peber


Sådan gør du

  • Blend pistacienødder og de friske krydderurter til en fin masse – det må ikke blive til nøddesmør!
  • Kom massen i en skål, og blend så kikærterne sammen med olie. Rør derefter de to masser sammen med de resterende ingredienser.

  • Form 18 små kugler, og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 min.
  • Blend ingredienserne til cashew­cremen sammen, og rør persille­dressingen sammen.
  • Kom kålbladene i kogende vand i 15 sekunder.
  • Fordel falafelkugler, tomater, spirer og de to slags dressing på kålbladene, og rul dem sammen.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: