Falafelwraps med cashewcreme

30 minutter
381 kcal

Prøv en lidt sundere version af falafel med dampet savoykål som brød, fyldt med smag og grøn power!

Falafelwraps med cashewcreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 2 savojkålblade (eller spidskål)
  • 66 g tomater
  • ⅓ håndfuld spirer

Falafler

  • 50 g pistacienødder (usaltede)
  • 80 g kogte kikærter (vi har købt dem på dåse)
  • ⅓ håndfuld frisk mynte
  • ⅓ håndfuld frisk basilikum
  • ½ fed hvidløg
  • lille løg
  • 1 spsk. jomfruolivenolie
  • ⅓ tsk. knust spidskommen
  • ⅓ spsk. sesammel
  • ⅓ tsk. bagepulver

Cashewcreme

  • 26 g usaltede cashewnødder
  • ¼ dl sojamælk/alm. mælk
  • ¼ økocitron (saft og skal)
  • ¼ tsk. havsalt
  • ⅓ nip stevia

Persilledressing

  • ½ dl vegansk yoghurt/skyr
  • ⅓ håndfuld finthakket persille
  • Havsalt og kværnet peber

Sådan gør du

  • Blend pistacienødder og de friske krydderurter til en fin masse – det må ikke blive til nøddesmør!
  • Kom massen i en skål, og blend så kikærterne sammen med olie. Rør derefter de to masser sammen med de resterende ingredienser.
  • Form 18 små kugler, og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 min.
  • Blend ingredienserne til cashew­cremen sammen, og rør persille­dressingen sammen.
  • Kom kålbladene i kogende vand i 15 sekunder.
  • Fordel falafelkugler, tomater, spirer og de to slags dressing på kålbladene, og rul dem sammen.

Vil du spise mere vegetarisk til aftensmad? Find flere sunde vegetar opskrifter her